Eyyübiye Belediyesi Tarihi Meslekleri Gün Yüzüne Çıkarıyor

Eyyübiye Belediyesi Tarihi Meslekleri Gün Yüzüne Çıkarıyor
Cami Kebir Mahallesi Subaşı Konağı’nda yanında Eyyübiye Belediyesi tarafından açılan Ahşap Oymacılığı Atölyesi’nde tarihi meslek gün yüzüne çıkıyor.

- Cami Kebir Mahallesi Subaşı Konağı’nda yanında Eyyübiye Belediyesi tarafından açılan Ahşap Oymacılığı Atölyesi’nde tarihi meslek gün yüzüne çıkıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Eyyübiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci atölyeye yaptığı ziyarette, usta Enver Çoban’ın yaptığı çalışmaları inceledi. Atölyede, gül ağacından yapılan Kur’an-ı Kerim okuma rahlesi, ceviz ağacından sandık, beşik, küçük hediye sandıkları ve kadınlar için ayna çerçevesi, el yapımı ile üretilip çoğaltılıyor. Çoban ile 5 kalfanın çalıştığı atölye ile hem kaybolan değerler gün yüzüne çıkartılırken, hem de işsiz gençlere yönelik istihdam sağlanıyor . Ekinci, “Burada çok güzel ürünler ortaya konmuş. İlimizin bütün güzellikleri ve değerleri bu ahşap atölyesinde sergilenmiş durumda. Gerek Balıklıgöl olsun gerek Hz. Peygamber makamı olsun, mozaikler olsun, Göbeklitepe olsun, Harran olsun, bütün bu unsurlar ağaca aktarılmış. Burada yapmaya çalıştığımız husus bu geleneği sürdürmektir. Burada emeği veren ustaların sayısını artırmak istiyoruz. Bu anlamda biz 23 kişiye ahşap oymacılığı atölyesiyle ilgili kurs vereceğiz. İlçemizin değişik mahallelerinden çok büyük talep var. Çoğu bayan. Bunlar burada hem sanat öğrenmiş olacaklar hem de buradan sağlayacakları gelirle birlikte ailelerine katkıda bulunacaklar. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Vekili Kaytan ise, “Burada üretilen malzemeler Şanlıurfa’nın özünü barındırıyor. Memleketimizin bütün tarihi ve geçmişini buradan bütün dünyaya ulaştırmak için bir çalışma gerçekleştirmişler. Bir de kurs verilecek. Bu son derece memnuniyet verici” diyerek, Başkan Ekinci ve ahşap ustası Enver Çoban’a teşekkür etti.

Atölyede Başkan Mehmet Ekinci’ye eşlik eden Ayşe Ekinci de, uzun süredir atölyeyi görme arzusunda olduğunu, üretilen eserlere hayran kaldığını ifade etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren ahşap ustası Enver Çoban ise destek verenlere teşekkür etti.

EYYÜBİYE BELEDİYESİ TARİHİ MESLEKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.