F.Bahçe, Anadolu Efes’in rakibi oldu

F.Bahçe, Anadolu Efes’in rakibi oldu
Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final serisi 4. maçında deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 82-75 mağlup eden Fenerbahçe seriyi 3-1 yaptı ve finalde...

Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final serisi 4. maçında deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 82-75 mağlup eden Fenerbahçe seriyi 3-1 yaptı ve finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda seyircisiz oynanan karşılaşmaya Galatasaray Odeabank; Sinan, Schilb, Micov, Chuck Davis ve Lasme ile Fenerbahçe ise Ali Muhammed, Sloukas, Kalinic, Datome ve Udoh 5'i ile başladı. Hücumda daha etkili olan Galatasaray Odeabank Schilb, Sinan Güler ve Lasme'nin sayılarıyla 7-4 öne geçti. Savunmayı sertleştiren sarı-kırmızılılar, hücumda Chuck Davis ve Lasme ile boyalı alandan Micov ile de üç sayı çizgisi gerisinden bulduğu sayılarla periyodu 23-15 önde tamamladı.

İkinci periyota hücumda etkili başlayan Fenerbahçe Melih ve Sloukas'ın sayılarıyla farkı 2'ye indirerek skoru 25-23'e getirdi. Periyodun bitimine 4 dakika kala sarı-kırmızılılar, Lasme ve McCollum sayılarıyla 32-28 yaptı. Son bölümler McCollum ve Micov'un sayılarıyla aradaki sayı farkının kapanmasın izin vermeyen Galatasaray Odeabank 44-34'lük skorla devreye önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyotta Galatasaray Odeabank, McCollum ve Lasme'nin serbest atıştan bulduğu sayılarla 48-39 yaptı. Daha sonra savunmada sarı-kırmızılıları durduran Fenerbahçe, Melih ve Ali Muhammed'İn sayılarıyla 8-0'lık seri yakalayarak periyodun bitimine 5 dakika 19 saniye kala farkı 1'e indirdi ve skoru 48-47'ye getirdi. Son bölümleri çekişmeli geçen periyodu Schilb'in son saniye basketiyle 61-58'lik skorla önde tamamladı.

Son periyoda Vesely'in boyalı alandan Melih ile de 3 sayı çizgisinden sayı bulan Fenerbahçe 65-53 öne geçti. Hücumda etkinliği arttıran sarı-lacivertliler Vesely ve Sloukas'ın sayılarıyla farkı 8'e çıkararak 71-63 yaptı. Aradaki sayı farkını koruyan Fenerbahçe parkeden 82-75'lik skorla galip ayrıldı ve finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

ABDİ İPEKÇİ'DE SESSİZ GECE

Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final 3. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe karşılaşmasında sarı-kırmızılı taraftarların çıkardığı olaylar yüzünden Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından Galatasaray Kulübü'ne 2 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu yüzden de Abdi İpekçi Spor Salonu'na oynanan serinin 4. maçında sarı-kırmızılı taraftarlar salona alınmadı.

OBRADOVIC'TEN ATAMAN'A KARŞI 18. ZAFER

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ile Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic 28 kez karşı karşıya gelmişti. Bu maçlarda Obradovic'in 17'ye 11 üstünlüğü bulunuyordu. Sarı-lacivertlilerin bu galibiyeti ile Obradovic, Ataman'a karşı 18. galibiyeti elde etti.

ABDİ İPEKÇİ'DE SERİ SONA ERDİ

Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı son 10 karşılaşmadan galip ayrılmıştı. Bu maçla birlikte sarı-kırmızılıların serisi bitmiş oldu. Galatasaray Odeabank, Fenerabahçe'ye en son 17 Haziran 2011 yılında oynanan mücadelede 91-88'lik skorla mağlup olmuştu.

DURSUN ÖZBEK TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda seyircisiz oynanan Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe derbisinde Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri destek için tribündeki yerleri aldı.

MAÇ SONU UFAK TARTIŞMALAR

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşma sonrasında Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'e önceki maçlarda Ülker Sports Arena'dan ne şartlarda çıktığı söyledi. Galatasaray Odeabank oyuncusu Micov ve Fenerbahçe'nin oyuncusu Udoh arasında da ufak çaplı söz dalaşı yaşandı.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Murat Biricik xx, Zafer Yılmaz xx, Alper Altuğ Köselerli xx

GALATASARAY ODEABANK: Schilb xx 3, McCollum xx 15, Micov xx 13, Lasme xx 15, Sinan Güler xx 15, Göksenin Köksal x 2, Chuck Davis xx 12

BAŞANTRENÖR: Ergin Ataman

FENERBAHÇE: Udoh xx 12, Melih xx 16, Antic x 3, Sloukas xx 9, Berk x, Jan Vesely xx 11, Kalinic xx 7, Ali Muhammed xx 18, Datome xx 6

BAŞANTRENÖR: Zeljko Obradovic

1. PERİYOT: 23-15 (Galatasaray Odeabank lehine)

DEVRE: 44-34 (Galatasaray Odeabank lehine)

3. PERİYOT:61-58 (Galatasaray Odeabank lehine)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.