Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısının İlki İstanbul’da Gerçekleştirildi

Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısının İlki İstanbul’da Gerçekleştirildi
Fahri Trafik Müfettişleri değerlendirme toplantısını, Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantı da fahri trafik müfettişlerinin trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yaptıkları katkılar ele alınırken yapılan ihbarlarda ortaya çıkan

- Fahri Trafik Müfettişleri değerlendirme toplantısını, Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantı da fahri trafik müfettişlerinin trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yaptıkları katkılar ele alınırken yapılan ihbarlarda ortaya çıkan aksaklıklar gözden geçirildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü 2014 yılı trafik istatistiklerini açıkladığı ilk Fahri Trafik Müfettişleri değerlendirme toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Koruma Şube, Trafik Denetleme, Bölge Trafik, Genel Denetleme ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlükleri'nden sorumlu Istanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, Fahri Trafik Müfettişliği Dernek Başkan Yardımcısı Eran Tapan ile davetli Fahri Trafik Müfettişleri katıldı.

Toplantıda fahri trafik müfettişlerinin trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak yaptıkları katkılar ile yapılan ihbarlarda ortaya çıkan aksaklıklar ele alındı. Ayrıca trafik denetimlerinde mevcut teknolojik değişimlere paralel olarak değişen yeni hukuki mevzuat ve uygulamalar hakkında da bilgiler verildi.

Burada katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, trafik kazalarına ilişkin verileri açıkladı. Alper, trafik kazalarının neden olduğu can ve mal kayıpları ile arkasında bıraktığı manevi acıların araştırılması gereken önemli bir sorun olduğunu, son birkaç yılın kaza sayısı ortalaması 1 milyonun üzerinde ve bu kazaların maliyeti, gayrisafi yurt içi hasılamızın yüzde 1,5'ine, yatırım bütçemizin ise yüzde 62'sine denk geldiğini aktardı.

Trafik kazaların önüne geçmede fahri trafik müfettişlerinin büyük katkısı olduğuna dikkat çekildiği toplantıda, son bir yılda İstanbul'da 48 bin 725 trafik kazasında190 kişinin hayatını kaybettiği, 21 bin 694 kişinin yaralandığı açıklandı. Toplantıda, Türkiye’de 2014 yılı rakamları dikkate alındığında trafikte verilen kaybın terörden daha fazla olduğu gözler önüne serildi.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Alper, "Trafiğin duayenleri arasında yer alan ve trafik denetiminde çok önemli yer edinen Fahri Trafik Müfettişlerinin toplantısında burada bulunmuş bulunuyoruz. Fahri Trafik Müfettişliği müessesi 1997 yılında kuruldu ve 18 yıldır artarak devam etmektedir faaliyetlerine. İşte bugün itibariyle Türkiye genelinde 22 bin İstanbulumuz da ise 3 bin 564 sayısına ulaşan fahri trafik müfettişlerimiz günün her saatinde İstanbul polisinin yardımcısı olarak bin 700 denetleme polisimize iki katıyla hizmet vermektedirler” dedi.

Toplantının verimli geçeceğini umduklarını belirten Alper, “Biz aralık ayı sonu yapmış olduğumuz toplantıda ocak ayı içinde yine bir toplantı yapmayı planlamıştık. Bugün de sizin görmüş olduğunuz gibi 500’den fazla fahri trafik müfettişimiz bu konuya duyarlılık gösterip bu toplantıya iştirak ettiler. Ben toplantının verimli geçeceğini umut ediyorum. Ve herkese hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul genelinde fahri trafik müfettişlerimiz 2014 yılı içerisinde toplam 40 bin ceza işlem uyguladılar. Bu işlemlerin en başında kırmızı ışık ihlali, şerit değiştirmek ve üçüncü olarak park ihlallerine karşı fahri trafik müfettişlerimiz, trafik polisimizin gören gözü, tutan eli, işiten kulağı oldular, olmaya devam edecekler" diye konuştu.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLERİ TOPLANTISININ İLKİ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.