FATİH SULTAN MEHMET HAN CAMİSİNİ PROF. GÖRMEZ AÇTI

FATİH SULTAN MEHMET HAN CAMİSİNİ PROF. GÖRMEZ AÇTI
Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaklaşık iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde ilçeye kazandırılan Kahramanmaraş'ın 2.büyük camisi olan Türkoğlu Fatih Sultan Mehmet Han Camii muhteşem açıldı

Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaklaşık iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde ilçeye kazandırılan Kahramanmaraş'ın 2.büyük camisi olan Türkoğlu Fatih Sultan Mehmet Han Caminin açılışını, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr Mehmet Görmez'in de katılımı ile açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez yaptığı konuşmasında; “Yolunu kaybeden insanlar kıyamet sabahına kadar, kılavuz olacak, rehber olacak efendimiz sevgili peygamberimiz Muhammet Mustafa (SAV) başta olmak üzere, tüm peygamberlere salat ve selam olsun.

Saygı Değer Valim, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Kaymakamımız, Kahramanmaraş ve Türkoğlu'nun saygı değer yöneticileri çok kıymetli kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler, kıymetli gençler, sevgili çocuklar öncelikle sözlerime başlarken hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. ‘Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun.’

Bir şehir güzel olunca hani Peygamberimiz buyuruyor ki, nasılsanız öyle idare edilirsiniz. Camilerden minarelerden Cenabı Allah ezan sesini eksik etmesin. Camilerimiz cemaatsiz , cemaatlerimiz ibadetsiz, ibadetlerimiz ihlassız, samimiyetsiz kalmasın.

Tekrar hayırlı olsun diyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.” Dedi.

KAYMAKAM KARTAL, KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Açılışta konuşma yapan Kaymakam Serdar Kartal konuşmasında; “Bu mübarek Ramazan gününde bizleri Fatih Sultan Mehmet Han Camimizin açılışında yalnız bırakmadığınız için başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayın Diyanet İşleri Başkanım, Sayın Valim bu caminin yapımı ile ilgili daha önceki ilçelerimizde de görüşmelerimiz olmuştu. Ama bu konu ile ilgili sizlerle görüştüğümüzde burayı bu aşamaya getirin, siz en kısa zamanda da bitirin gereken desteği vereceğiz diye manevi destekleriniz olmasa bugün bu aşamada olamazdık. Bu camimize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı ve buraya teşriflerinizden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

İlçemizin çapına göre büyük bir cami iki sene gibi kısa bir sürede bitirdik. Burada çok emeği geçen insanlar oldu. Burası bütün vilayetlerimizden, ilçelerimizden, illerimizden para toplanan bir cami yani valilerimizin ve kaymakamlarımızın emeği çok büyüktür. Buraya emeği geçen tüm ilçe kaymakamlarımıza, tüm il valilerimize, bunların ilçe müftülerine, il müftülerine başlangıçta teşekkür etmek istiyorum.

Yine bu iki sene zarfında her ay iki Cuma ilçe halkımızdan para toplayarak bu aşamaya getirdik. Halende para toplamaya devam ediyoruz. Hiç bir zamanda teveccühlerini kayıp etmediler. İlçe halkıma bu gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.

Yine sanayici abilerimiz kendileri bizim bir dediğimizi iki etmeden ne istediysek bu zamana kadar verdiler. Belediye Başkanımızla beraber yürüttüğümüz bütün projelerde her türlü desteği hepsinden aldık. Camiler bizi medeniyetimiz açısından çok önemli şeylerdir”, diyerek katılımcılara teşekkür etti.

BAŞKAN OKUMUŞ, AMACIMIZ TÜRKOĞLU’NA KİMLİK KAZANDIRMAKTIR

Belediye Başkanı Osman Okumuş ise yaptığı konuşmasında; “Yaklaşık 2 yıl önce inşaatına başladığımız bölgenin en güzel camilerinden bir tanesi olan Fatih Sultan Mehmet Han Cami, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Türkoğlu vatandaşlarımızın katılımı ile açtık.

Amacımız, buraya başlarken Türkoğlu’na, şehircilik anlamında, bundan sonraki yıllarda bir kimlik kazandırmak bu açıdan da projesine özen gösterdik. Projesi Belediyemiz tarafından hazırlandı ve bitirildi. Gerek Fatih Sultan Mehmet Han Camii, gerekse yanına 5 dönümlük alana yapacağımız Medine İstasyonu modelindeki tarihi taş kaplamalı Abdülhamit Han kültür merkezinin de yakında ihalesine çıkıyoruz. Yine geçen yıl açılışını yaptığımız Türkoğlu Belediye Binası da Selçuklu motifi bir görünümdeydi.

Yani amacımız Türkoğlu’nu şehircilik anlamında güzelleştirmek, ibadet anlamında da bu kadar büyük bir camimiz yoktu. Bölgenin buna ihtiyacı vardı. Bunun içinde burayı yaptık. Türkoğlu’muza hayırlı, uğurlu olsun.

Yaklaşık 2 bin kişilik, hemen Türkoğlu mezarlığımızın ve taziye evimizin yanında işte kültür merkezimiz, hemen önünde Türkoğlu’muzun spor kompleksi yer almaktadır. Projelerimiz her zaman olduğu gibi devam edecek ve devamı gelecektir.

Tekrardan ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Caminin açılışına Türkoğlu ve kent merkezinden büyük bir katılım oldu.

19142989_1354645281315786_8499198389170957471_o-001.jpg19095367_1354645544649093_6763505895666124626_o.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.