Fatsa Ticaret Borsası’ndan “Dgd” Açıklaması

Fatsa Ticaret Borsası’ndan “Dgd” Açıklaması
Ordu’nun Fatsa İlçesi Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındıkta Doğrudan Gelir Desteğinin(DGD) bir an önce üreticilere ödenmesini talep ettiklerini söyledi.

- Ordu’nun Fatsa İlçesi Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındıkta Doğrudan Gelir Desteğinin(DGD) bir an önce üreticilere ödenmesini talep ettiklerini söyledi.

Başkan Feyzi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugünlerde serbest piyasada fındık 14 TL’den işlem görüyor. Elinde fındığı olanlar için fiyatlar çok memnun edici rakamlara ulaşmıştır. Fındığı olmayan üreticilerimizin ise maalesef üzüntülerini paylaşıyoruz. Bu konuda hükümetimiz temsilcileri ile gerekli görüşmeler yaptık. Doğrudan Gelir Desteğinin biran önce üreticilere ödenmesini talep ediyoruz. Bu dönem bahçelerine bile giremeyen üreticilerimiz ciddi bir mağduriyet yaşadılar. Fındığın yüksek fiyatlarına ulaşmasına sevinemeyen üreticilerimizdir. Bu sene üreticilerimize doğrudan gelir desteği erken tarihte ve iki katı gibi bir rakamla ödenmelidir ki, don olayından zarar gören üreticimiz huzurlu ve rahat bir şekilde kışa girsin. DGD ödenirse bir nebze olsun üreticilerimiz de piyasa da rahatlar. Burada hep birlikte hareket etmeliyiz. Fatsa’nın ve bölgenin menfaati için elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız. Bu sorunumuzu herkesin bilmesi gerekiyor. Bizler de üreticinin sesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Üreticilerin artık bilinçli bir şekilde piyasaya fındık indirdiğini belirten başkan Ali Feyzi, “Üreticilerimiz emanet fındık sisteminde artık çok bilinçli hareket ediyor. Emanet fındığına artık sahip çıkıyor. Fiyat bugünlerde 14 TL ve piyasaya halen fındık indiren üreticimiz az. Daha yüksek fiyatı bekleyen üreticilerimiz var. Ben bu durumu çok iyi bir taktik olarak görmüyorum. Bu iş tersine dönerse fındık fiyatı ne kadar hızlı yükseldiyse o kadar da geri düşer. Fındık fiyatı ile ilgili net olarak bir şey söylemek çok zor. Fındığın fiyatı 20 TL de olabilir 10 TL de olabilir. Elinde fındığı olan üreticilerimizin dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.