Fatsa’da Ekonomi Konferansı

Fatsa’da Ekonomi Konferansı
Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Genç İş Adamları Derneği(FAGİAD) tarafından “Küresel Kriz Sonrası Dünya Ekonomisinin Yeniden Yapılanması ve Türkiye’nin Yeni Konumu” konulu konferans düzenlendi.Fatsa Be...

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Genç İş Adamları Derneği(FAGİAD) tarafından “Küresel Kriz Sonrası Dünya Ekonomisinin Yeniden Yapılanması ve Türkiye’nin Yeni Konumu” konulu konferans düzenlendi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda yapılan konferansa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Erişmiş ve İbrahim Eroğlu, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan Erdik gerçekleştirdi. Başkan Erdik, “Ekonomi aslında bir insan aktivitesidir. Ekonomi içinde insan olduğundan insanların olduğu her yerde ekonomi vardı var olmaya devam edecektir. Şehirlerimizin ekonomisini güçlendiren bazı faktörler vardır. Bunlar o şehrin tarihi, turizmi, doğal kaynakları ve ham maddeleri olarak sayabiliriz. Bereket versin ki Fatsa’mız ve Ordumuz bu saydığımız avantajlardan nasibini nispeten alan bir bölgededir. Türk ekonomisini sahiplenmesi gereken ölçüyü gelir dağılımı denge ve adalet, büyümenin yakalanması ve bu büyümenin istihdam devamlılığın korunması olarak sıralayabiliriz. Sivil toplum örgütleri olarak bizler yaşadığımız bölgelere istihdam noktasında katkı sağlamaya devam etmeliyiz” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Kerem Alkın ise yaptığı konuşmada, “2030 ve 2050 yılı açısından bakıldığı zaman Türkiye’nin de içinde yer aldığı coğrafyada gelişmekte olan ekonomiler bir çıkış süreci içindeler. Önümüzdeki çok kısa bir dilim zamanı içerisinde Türkiye’nin de içinde yer aldığı dünyanın en seçkin on gelişmekte olan ekonomi, gelişmekte olan ekonominin büyüklüğüne geçecek. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ni(OSB) gezdim. Fatsa’nın fındık ve balıkçılık geçim kaynağı olarak bilinmektedir. Tekstil anlamında da OSB sayesinde büyüme sağlanıldığı gözüküyor. Dünyanın önemli markalarına üretim yapabilen bir durumda şuan işlevini gerçekleştiriyor. Fatsa gelişmekte olan bir ilçe. Fatsa’nın OSB’yi büyütmesi ile tekstilde daha da iddialı bir ilçe olacağına inanıyorum” diye konuştu.

ORDU’NUN FATSA İLÇESİNDE FATSA GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ(FAGİAD) TARAFINDAN ‘KÜRESEL KRİZ SONRASI DÜNYA EKONOMİSİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE TÜRKİYE’NİN YENİ KONUMU’ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.