Fatsa’da sağanak yağmur heyelana yol açtı

Fatsa’da sağanak yağmur heyelana yol açtı
Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde 3 saat süren sağanak yağış nedeniyle oluşan selden dolayı heyelan meydana geldi.

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde 3 saat süren sağanak yağış nedeniyle oluşan selden dolayı heyelan meydana geldi. Heyelanda yıkılma tehlikesi olan 2 tahliye edildi.

Heyelanın meydana gelmesinden sonra Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Gülten, Ilıca Mahallesi Yavaş mevkisinde giderek incelemelerde bulundular.

Ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri de olay yerine giderek kapanan yolları açmak suretiyle heyelan meydana gelen mahalleye ulaşım sağlamaya çalıştılar. AFAD ekipleri, itfaiye ekipleri ve 1 adet de 112 ambulansı heyelan bölgesine geldi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı basın mensuplarına yaptığı açıklamada herhangi bir can kaybının olmadığını, 2 evin az da olsa hasar gördüğünü söyledi.

Sağanak yağışın saat 19.00 gibi başladığını belirten vatandaşlar, "Sağanak yağmurun şiddetini görünce çok korktuk. Hiç kimse evinden dışarıya çıkamadı. Son 30-40 yılda böyle bir yağış görülmemiştir. Burada hiç kimsenin başına bir şey gelmemesi bizi sevindirdi" dediler.

Öte yandan heyelan meydana gelen yolda köylüler ile Muhtar Nedim Töngel arasında kısa süreli bir kavga yaşandı. Köylüler 40 günlük mezarın kayma ihtimalinin olduğunu ve iş makinelerinin mezar yerini sağlamlaştırması gerektiği konusunda tartışma yaşadılar. Tartışmanın şiddeti büyüyünce mezar sahibi ile muhtar, Kaymakam Mehmet Yapıcı'nın gözü önünde kısa süreli kavga ettiler. Kaymakam Mehmet Yapıcı, Mahalle Muhtarı Nedim Töngel'e sakin olması konusunda uyarıda bulundu.

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu ise Meteorolojiden aldıkları bilgiye göre bölgede son 30 yılın en şiddetli yağışı meydana geldiğini ifade ederek, "Bölgede çok sayıda heyelan meydana geldi. Maalesef birçok yolumuz kapandı. Bizlere haberin ulaşması ile birlikte iş makinelerimizi seferber ettik" diye konuştu

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.