Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi Projesi

Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi Projesi
Malatya Valisi Vasip Şahin, 'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' projesi kapsamında ülkenin edebiyat ve yazım dünyasına yeni simaların katılmasına karınca kararınca destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

- Malatya Valisi Vasip Şahin, 'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' projesi kapsamında ülkenin edebiyat ve yazım dünyasına yeni simaların katılmasına karınca kararınca destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Malatya Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' projesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Vali Şahin, "İlimizde yetişmiş, Arapgir'in ünlü simalarından ve ülkemizin önemli aydınlarından Fethi Gemuhluoğlu'nun anısına 'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' projesini Valilik olarak başlattık. Projemiz, içerik itibariyle kültüre, sanata, edebiyata meraklı, özellikle lise çağındaki gençlerimizin bu melekelerini ortaya çıkarma ve geliştirme noktasında destekte bulunmayı amaçlayan bir muhtevaya sahip" dedi.

Şahin, projenin 3 Şubat'ta başlayıp, 20 Haziran'da sona erdiğini anımsatarak, "Ülkemizin önemli aydınlarından, yazarlarından katılımcılar oldu. İnönü Üniversitesi'nde bulunan ve bu konularla ilgili temayüz etmiş akademisyenlerimizden destek aldık ve öğrencilerimiz atölye çalışmaları yaptı. Bu projemizin bitimiyle birlikte aynı mahiyette yeni projeler üreterek, ülkemizin edebiyat ve yazım dünyasına yeni simaların katılmasına karınca kararınca destek olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

FETHİ GEMUHLUOĞLU KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ PROJESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.