Fethiye’de Yüksek Sesli Müziğe Ceza Var

Fethiye’de Yüksek Sesli Müziğe Ceza Var
Fethiye Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirmesiyle eğlence merkezlerinde gürültü denetimlerini sıklaştırdı.Denetlemelerde işletmelerin, “müzik izin belgesi’ olup olmadığı da soru...

Fethiye Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirmesiyle eğlence merkezlerinde gürültü denetimlerini sıklaştırdı.

Denetlemelerde işletmelerin, “müzik izin belgesi’ olup olmadığı da sorulurken gece 24’ten sonra açık alanda müzik yayını yapılıp yapılmadığı video kaydı ile görüntülenip cezai işlem yapılıyor.

Bazı işletmelerin vatandaşları rahatsız edecek noktaya kadar müzik yayını yapmaması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği ses düzeyine çekilmesi için işletmelerde denetimlerini sıklaştıran Fethiye Belediyesi, bölge bölge çalışmalarını sürdürüyor. Akşam ve gece zaman dilimlerinde yapılan kontrollerde desibel sınır aşımı olup olmadığı ile 23.59’dan sonra açık alanda müzik yayını yapılıp yapılmadığı video kaydı yapılarak görüntüleniyor.

İŞLETMELERE 3 MADDELİK UYARI…

Fethiye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Elektronik olarak yükseltilmiş müzik yayını yapan işletmelerin mevzuat gereği uyması gereken kurallar, alması gereken önlemler ve hazırlatmaları gereken raporlar var. Zaten bu konuları müzik yayını yapıp da bilmeyen işletme kalmadı. Biz yine de bir kez daha bu vesileyle hatırlatalım; 1.si işletmenizde müzik yayını yapılıyorsa izin almalısınız. 2.si 23.59’dan önce sınır değer aşımına uğramamalı, halkın huzur ve sükûnunu bozmamalısınız. 3.sü ise 23.59’dan sonra müzik yayınınızı kapalı mekânınızda yapmalısınız” ifadeleri kullanıldı.

YÜKSEK SESLİ MÜZİĞE CEZA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.