Fethiye’deki Plaj Voleybolu Nefesleri Kesiyor

Fethiye’deki Plaj Voleybolu Nefesleri Kesiyor
Avrupa Voleybol Konfederasyonu (2014 CEV) U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası Fethiye’de başladı.

- Avrupa Voleybol Konfederasyonu (2014 CEV) U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası Fethiye’de başladı.

İlk gün karşılaşmaları çekişmeli ve heyecanlı geçti. Fethiye Belediyesi ile Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği işbirliğinde Çalış Plaj Sporları Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonaya, 20 ülkeden 58 takım ile 116 sporcu katılıyor. Çekişmeli ve heyecanlı karşılaşmalarla başlayan şampiyona 21 Eylül Pazar günü final maçlarıyla son bulacak. Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun en iyi 8 turnuvası arasında gösterilen şampiyona sonunda dereceye giren takımlar, dünya sıralamasında puan elde edebilecek. Türkiye'den 4 erkek, 4 bayan takımın ülkemizi temsil edeceği turnuvalarda dereceye giren takımlara kupa ve madalyada verilecek. 29 erkek 29 bayan takımın katıldığı şampiyonada ilk gün maçlarında Türkiye’den Betül Çetin, Merve Nezir ikilisi Rusya’dan Elena SV İridova ve Meria SV İridova karşısında üstün bir performans göstererek galip gelirlerken, aşırı sıcak altında oynanan karşılaşmalarda zaman zaman nefesler kesildi. Yerli ve yabancı turistlerinde izlediği karşılaşmalarda 6 ayrı sahada galip gelmek için mücadele eden sporcular şampiyonada dereceye girmek için büyük performans sergiliyor.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Liberty Otel Lykia'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından 2 yılda bir düzenlenen organizasyonun bu yıl Fethiye'de gerçekleştirileceğini söyledi. 21 Eylül'de oynanacak final maçlarının televizyon ekranlarından canlı olarak yayınlanacağını dile getiren Değirmenci, "Organizasyonun en önemli özelliğinden birisi de maçların sadece Türkiye değil tüm dünya da izlenecek olması. İnternet üzerinden de canlı yayın yapılarak hem Avrupa'ya hem de diğer ülkelere müsabakalar izlenebiliyor. Tribünleri doldurmamız çok önemli. Bu nedenle Fethiye halkını organizasyona katılmasını bekliyoruz" dedi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Turnuva Sorumlusu Felipe Pascual ise Fethiye'deki şampiyonanın sezonun son turnuvası olduğunu ve 20 ülkeden takımın katıldığını vurguladı. Pascual, şampiyonanın Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun en iyi 8 turnuvasından birisi olarak gösterildiğini, dereceye girmek isteyen takımların vereceği mücadelenin izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatacağını ifade etti. Türkiye'de plaj voleybolunun son zamanlarda gelişme kaydettiğini ve bundan mutluluk duyduğunu kaydeden Pascual, şampiyonanın sorunsuz şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.

FETHİYE’DEKİ PLAJ VOLEYBOLU NEFESLERİ KESİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.