FETÖ evinden ilk defa mütevelli belgesi çıktı

FETÖ evinden ilk  defa mütevelli belgesi çıktı
FETÖ operasyonları kapsamında Denizli'de bir eve baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, sözde mütevelli olabilmenin şartlarının yazılı olduğu bir defter...

FETÖ operasyonları kapsamında Denizli'de bir eve baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, sözde mütevelli olabilmenin şartlarının yazılı olduğu bir defter ele geçirdi. İlk defa el yazısıyla gün yüzüne çıkan belgede, cemaat ablasının not aldırdığı 27 madde yer alıyor.

Edinilen bilgiye göre operasyon, iki gün önce Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Kabaağaç mahallesinde gerçekleşti. İddiaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü üyesi Bilal Hazır ve eşi Fadime Hazır'ın yaşadığı eve baskın yapan Jandarma ekipleri, hücre evi olarak kullanıldığı iddia edilen binada dikkat çeken belgeler ele geçirdi.

'ABLA" NOT ALDIRDI

Geçtiğimiz günlerde tutuklanan Aydın Doğu ilçelerinden sorumlu sözde imam Diyaddin Yaşar'ın örgütün "abla'sı olan eşi Elif Yaşar, öğrencisi olduğu öğrenilen Fadime Hazır'a bir ders sırasında örgüt hiyerarşisine göre mütevelli olabilmenin 27 şartının not aldırdı. "Abla" Fadime Hazır'ın yıllar önce mütevelli şartlarını yazdığı defter, iki gün önce gerçekleşen operasyonda ele geçirildi. Aydın'ın doğu ilçelerinde imamlık yapan Diyaddin Yaşar'ın eşi Elif Yaşar tarafından bir ders esnasında not aldırılan mütevelli şartları, bu operasyonla ilk defa gün yüzüne çıktı. Operasyon sırasında birçok önemli belgeye ulaşan Jandarma, evde yakalanan Bilal Hazır ve Eşi Hazır'ı gözaltına aldı. Sözde hizmet evi olarak kullanılan evden ayrıca, Afganistan uyruklu olduğu tespit edilen Cavit Hakyar isimli öğrenciye ait bilgi ve belgeler de bulundu. FETÖ tarafından Denizli Pamukkale Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencinin, Bilal Hazır'ın evinde kaldığı öğrenildi.

FETÖ evinden ilk defa mütevelli belgesi çıktı

FETÖ evinden ilk defa mütevelli belgesi çıktı

FETÖ evinden ilk defa mütevelli belgesi çıktı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.