FETÖ ŞÜPHELİSİ MERİÇ NEHRİ KENARINDA GEZİYORMUŞ

FETÖ ŞÜPHELİSİ MERİÇ NEHRİ KENARINDA GEZİYORMUŞ
Yunanistan'a kaçmak isterken kapatılan Nokta dergisi yöneticisi Murat Çapan ile yakalananlar arasında bulunan FETÖ şüphelisi eski emniyet müdürünün savunması şaşırttı

Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'de yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi emekli emniyet müdürü Süleyman S, polisteki ifadesinde, araba almak için İstanbul'a gittiğini, oradan gezmek için Meriç Nehri kenarında askeri yasak bölgede tanımadığı kişilerle gezerken gözaltına alındığını iddia etti.

Edirne'de geçen hafta FETÖ'nün darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve hakkında "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme'' suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan kapatılan Nokta dergisi yöneticisi Murat Çapan ile yakalanan ve Uşak'taki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 aydır hakkında yakalama kararı bulunan emekli emniyet müdürü Süleyman S. kente getirildi.

Süleyman S, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Zanlının FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi.

Üzerinde 25 bin avro ele geçirildi

Meriç Nehri kenarında askeri yasak bölgede 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut birlikleri tarafından yakalandığında üzerinde 25 bin avro, SIM kartı bulunmayan bir telefon ve 4 farklı telefona ait şarj aleti ile yakalanan Süleyman S, beraberindeki 7 kişiden sadece Uşak Üniversitesi eski öğretim görevlisi A.E.A'yı tanıdığını diğerlerini ilk kez gördüğünü ileri sürdü.

Emekli ikramiyesi ile araba almak için İstanbul'a gittiğini savunan Süleyman S, "Araba almak için gitmiştim. Meriç Nehri kenarında geziniyordum, askerler bizi gözaltına aldı. Hakkımda yakalama kararı olduğu için buradayım." dedi.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.