FETÖ ve Yatırım

FETÖ ve Yatırım
Gazeteci ve köşe yazarı bekir doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

Gazeteci ve köşe yazarı bekir doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

Hani bir söz vardır: “ Şaka – Kaka oldu !” diye..

Facebook da bir liste : Kahramanmaraş’ta FETÖ’cular diye..

Şöyle listeye bakıyorum: “ Türkiye’nin toprak olarak 11. Nüfusuna sahip, yüz ölçümü olarak yüzde 17. Büyük ilinin etrafına: ,  Suriye sınırına çektiğimiz gibi bir duvar çekerek 1 milyon 280 bin nüfusu hapis etmemiz gerekiyor.. çünkü herkes FETÖ’cu damgasını yemiş bir halde..!

Şaka – kaka olarak hemen herkes bir birini FETÖ’cu ilan ediyor.. böylesine bir kepazeliği yaşıyoruz bugün maalesef ki..

Bir ağabeyimiz ile sohbet ediyorum: İnşaat aşamasında 1500 kişi, iş bitiğinde 500 kişiye iş- aş sağlayacak yatırımı durdurdum diyor..

O dostumuz : Sebebi : Facebook da yayınlanan uyduruk FETÖ’cu listesinde bunun da ismi var.. yazmışlar..” diyor..

Ve ilave ediyor: Adliye ye gittim, Başsavcıya ve FETÖ soruşturması yapan savcılara, bizim ismimiz var mı dedim ? yok dediler ama yine de moralim bozuluyor..

Tapuya bankalara soruyorum yok diyorlar ama moralim sıfır”  diyor..

İlave ederek: Bilen bilmeyen konuşuyor, moralim sıfır ne yapacağımı bilemiyorum” diyor..

15 Temmuz 2016 günü, tankla, topla, tüfekle , uçakla, füze ile yapılamayan darbe galiba şimdi ekonomik olarak yapılıyor..

Piyasalar durdu: FETÖ soruşturması ve açığa alma veya meslekten ihraçlar sebebi ile inşaat sektörü krize girdi.. çok ciddi manada geri dönüşler var..

FETÖ soruşturması sebebi ile : insanlar endişe içinde yarın ne olacak onu beklemeye başladı. Kimsenin yarına güveni yok..

Oysa : 15 Temmuz 2016 Cuma  günü akşam darbe girişiminin başarısız olduğunu gören: “ İl imamları, kurum imamları, Şehir ağabeyleri, önde gelen ve halkı kandıran hainler 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü ülkemizden kaçarak AB ve ABD de giderek orada yerini aldılar..

Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan , hep söylüyor ya : “Tabanı ibadet, ortası ticaret ve üstü ihanet..!

Ticaret ve İhanetin içinde olanlar : 16 Temmuz 2016 günü kaçıp gittiler..

Geriye : Allah rızası için koşan, ibadet ve ticaretini ihanetin dışında yapan saf temiz Anadolu insanı kaldı.. bugün hükümet onları tutuklamazsa , halkımız bazen şaka ile bazen iftira ile tutuklayarak insan içine çıkamaz hale getirmeye başladı..

Uyduruk listelerde adı olan bir çok iş adamı bugün çarşıya çıkamıyor..!

Bize göre , hükümetimiz : Bir kırmızı çizgi belirlemeli !

Bir defa : Ordu da Er ve Erbaş- Onbaşı Çavuş gibi, emir kulu olanların bırakılması gerekir.. Harp okulu ve Astsubay okulu öğrencilerinin bırakılması gerekiyor..

İkincisi: Allah rızası için koşan, 15 Temmuz 2016 günü tankların önüne yatan, saf temiz Anadolu insanının cezalandırılmaması gerekir.. 15 Temmuz gazisi cezalandırılmamalı..

Polis, Asker, Öğretmen veya düz memur, hakim ve savcı her kim varsa, FETÖ’cu diye görevden alınanların iyi bir süzekten geçirilerek eleme yapılması gerekir..

İhanet içinde olmayan : Sanayici ve iş adamlarının cezaevinde tutulması çok yanlıştır.. ekonomik savaşın verildiği bugün daha çok üretim daha çok ihracat yapmamız gerekiyor..

Sanayici ve iş adamı : Fabrikasının alıp bir gecede Yunanistan’a kaçacak hali yok, denetimi serbestlik ile serbest bırakarak inadına üretim , inadına yatırım yapılmalıdır..

Cezaevinden çıkıp yatırım yapana ek teşvikler verilmelidir..

Silahını halka doğrultan, hükümeti yıkmaya çalışan, kim olursa olsun asla acıma gösterilmeyeceği gibi, Allah rızası için koşan, aldatılanları da ayırt etmek gerekiyor..

Devletin eli kolu uzundur: duyuyoruz cezaevinde halen FETÖ diyenleri duyuyoruz, bununla birlikte bizi aldattılar , Allah rızası için dediler başımızı yaktılar diye göz yaşı akıtan suçsuz insanlarımızda var ki bunlar çile çekiyor.. göz yaşı döküyorlar..

Allah bizi af etsin, bunlar bizi aldatı diyenleri, devlette af etmeli, “Eli kana bulaşanlar hariç” suçlu ile aldananları iyi ayırt etmek gerekir..

Bize göre öncelik : Devletin bir kırmızı çizgisi olmalı..

Birinci suçlular: Eline silah alarak halka silah sıkan hainler..

İkinci suçlular :  FETÖ Lideri Fetullah Gülen’den aldıkları emirleri Türkiye deki örgüt içine talimatla kalkışmaya kalkıştıran, Adil Öksüz, gibi olanlar  ve İl İmamları gibi hainler..

Üçüncüsü : Darbenin içinde bizzat görev alanlardır..

Dördüncüsü : Örgütün ildeki yönetim kadrosu !

Haberim yok deseler de : 15 Temmuz 2016 dan önce mal varlıklarını ikinci – üçüncü şahıslara devir edenler, Bankasya dan üzerine kredi çekenlerdir..

Bunun gibi : Devlet kırmızı çizgisini çizmeli ve bunun dışında kalanlar, cemaat toplantısına gitmiş olsa bile, bankasya ya para bile yatırmış olsa , sendika ve derneklerine üye bile olsa , suçsuzdur herkes işine bakmalı demesi gerekiyor..

Ekonomik bunalımdan kurtulmanın yolu : Türkiye’nin rahatlamasıdır..

15 Temmuz 2016 dan sonra şirketine taşınır taşınmaz mal alan, yatırıma devam eden Sanayici biz FETÖ ‘cu diye tutup cezaevine gönderirsek, bu kendi ayağımıza sıkmaktır..

Bugün azda olsa bunun gibi örnekleri görmekteyiz.. tüm tutuklu iş adamları silahlı eyleme katılmadı ise serbest bırakılmalıdır..

Ülkemiz : FETÖ ekonomik darbe girişimi ile karşı karşıyadır..

Dolarla oynayanlar, ülkemizi diz çöktürmek isteyenler bu argümanları çok iyi kullanıyorlar.. aman dikkat diyorum.

İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.