“Fiili durumun devamını arzulayanlar ikinci dalga darbeciler”

“Fiili durumun devamını arzulayanlar ikinci dalga darbeciler”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, 2'nci dalga darbecilerdir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "İktidarın 100 maddelik bir Anayasa değişikliği yaptığı söyleniyor. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi?" sorusuna Bahçeli, "MHP'nin 100 maddelik bir Anayasa değişikliği ile ilgili hazırlanmış tasarı hakkında bilgi sahibi değiliz. Bize gelen bir şey yoktur. Ne getirilecekse meclise getireceklerdir. Bu kaç madde olacaksa geldiğinde hep beraber göreceğiz" cevabını verdi.

Adil Öksüz'ün ABD'ye kaçması ile sorulan bir soruya Bahçeli, "3 aydan beri arıyorlar. Adil Öksüz'ü mutlaka bulmaları gerekir. Nereden kaçmışsa oradan geri getirsinler" yanıtını verdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

"Başkanlık sistemi ile ilgili AK Parti'den onaylamadığınız bir Başkanlık sistemi teklifi gelirse referanduma götürülmesine karşı mısınız?" sorusuna ise Bahçeli şu cevabı verdi:

"Hele bir gelsin görelim bakalım. Ona göre karar verelim. Başkaları gibi önceden bir karar vermek doğru değildir. O CHP'nin işidir. Bir de sütünü içerken İsmail Küçükkaya'nın işidir. İsmail Küçükkaya'da Allah muhafaza büyük kaya olmamış. Olsaydı başımız beladan kurtulmazdı. MHP tutarlı bir siyaset partisidir. Nerede ne konuşuyorsa her tarafta aynı şeyi söyler. Kapalı kapılar arkasında bir başka şey, genel kurulda bir başka şey, milletin huzurunda bir başka şey söylemez. 47 yıllık bir siyasi partiyi lütfen tanıyınız. Hecelemede yetmez oldu. Kara tahta üzerinde de çalışacağız beraber. Basın mensupları ile birlikte MHP'nin tarihini konuşmam lazım. Başından beri söylüyoruz. 3 defa grup konuşmalarımızda ifade ettik. Söylediklerimizde bir farklılık yok. Anlamayanlara tamamlayıcı maddeler var."

"FİİLİ DURUMUN DEVAMINI ARZULAYANLAR İKİNCİ DALGA DARBECİLERDİR"

Başkanlık sistemi tartışmalarını neden şimdi gündeme getirdiniz? sorusunu Bahçeli, "Onu ileriki günlerde çok daha iyi anlayacaksınız. Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz" diyerek cevaplandırdı.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un, AK Parti'nin başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'na gelmesi durumunda "hayır" oyu kullanacakları ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Bahçeli, "Onların en tabi hakkıdır. Vicdani sorumlulukları içerisinde hareket edeceklerdir. FETÖ hareketi başarılı olsaydı, yurtta sulh konseyinin hazırlayacağı bir Anayasaya ne diyeceklerdi acaba" dedi.

MERAL AKŞENER

"Başbakan Yıldırım'ın, "MHP, FETÖ ile ilgili Meral Akşener örneğinde zokayı yuttu. O yüzden bu FETÖ gerçeği ile tanıştı" dedi. Bu konuda ki görüşünüz nedir?" sorusu üzerine Bahçeli şunları söyledi:

"Zoka yutmuşuz. Diyecek bir şey yok. Demek ki bizden çok daha evvel Meral Akşener'in kim olduğunu biliyorlardı."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.