Fikret Orman’ı Topa Tuttu: Gücün Varsa İn !

Fikret Orman’ı Topa Tuttu: Gücün Varsa İn !
Soyunma odası basmadığını söyleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Gerekirse basarım, bunu da bilsinler. Bilhassa Fikret Bey’e hiç yakıştıramadım. Yani öyle soyunma odalarına inmedim filan…. İn ine...

Soyunma odası basmadığını söyleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Gerekirse basarım, bunu da bilsinler. Bilhassa Fikret Bey’e hiç yakıştıramadım. Yani öyle soyunma odalarına inmedim filan…. İn inebiliyorsan. Gücün varsa in, in hadi" dedi.

Aziz Yıldırım ile Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Can Bartu Tesislerinde bugün futbolcularla yenilen öğle yemeğinin ardından FB TV’ye açıklamalar yaptı. Başkan Aziz Yıldırım, Beşiktaşlı yöneticilere, "Süleyman Seba’yı, rahmetliyi önder kabul ediyorlarsa, biraz ondan ders alsınlar, onun hayatını iyi okusunlar" diye sesledi. Yıldırım şunları söyledi:

GALATASARAY’I VE BEŞİKTAŞ’I ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Türkiye’nin en iyi, en tecrübeli, en kariyerli sporcularının olduğu takım sizsiniz dedim. Galatasaray’ı ve Beşiktaş’ı da zor günlerin beklediğini söyledim. Çünkü neden? Bir stat yapmakla maddi anlamda olayları çözemezsiniz. Bugün Galatasaray’ın da bizim de statlarımız var ama maddi olarak da sıkıntılarımız var. Bunları aşmaya çalışıyoruz. Beşiktaş, stadı kendi paramızla yapıyoruz diye söylenip duruyorlar onu yapmak veya taraftarın oraya gitmesiyle sorunlar çözülmez. Türk sporunda sorunlar çok ancak herkes günlük şeyleri konuşuyor. Aslında bu konuşmaları yapmayacaktım ama Fikret Başkan’ın açıklamaları nedeniyle bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım.

SÜLEYMAN SEBA İLE BAŞKANLIK YAPMA ŞEREFİNE NAİL OLDUM

Stadı kimin yaptığı değil bunların yapılması önemli. Bugün Beşiktaş’ın stadı da bu ülkenindir Fenerbahçe’nin stadı da bu ülkenindir, Galatasaray’ın stadı da bu ülkenindir. Kulüplerin kendi yaptığı ya da devletin yaptığı stat bu ülkenin bir varlığıdır. Olaylara ben böyle bakıyorum. Sen yaptın, ben yaptım diye bakmıyorum. Kapalı spor salonu yaptık günü geliyor milli maçlar da bu salonda oynanıyor. Basketle ilgili bir şey olduğunda gelip kullanıyorlar. Biz bundan gurur duyuyoruz. Fenerbahçe sahibidir ama bu ülkenin de bir varlığıdır. Beşiktaş Kulübü ile ilgili ben hiç konuşmadım ama bu sefer konuşacağım. Ben rahmetli Süleyman Seba ile başkanlık yapma şerefine nail olanlardan biriyim. Biz onunla beraber benim ilk başkanlık dönemlerimde onunla ilişkilerimiz gerek kulüp bazında gerekse kişisel anlamda çok iyi ilişkilerimiz vardı. Bizim için dostluğumuz çok önemliydi. O bana güvenirdi ben ona güvenirdim. Yeri gelirdi bazen bazı toplantılara gitmezdim yetkiyi ona verirdim, yeri gelirdi o toplantılara gitmezdi yetkiyi bana verirdi. Bizim öyle bir dostluğumuz vardı. Özhan Canaydın’la da böyle bir dostluğumuz vardı. Biz üçümüzün böyle bir dostluğu vardı. Belki kamuoyuna fazla yansımıyordu ama onların da iyi bir dostlukları vardı. İkisine de Allah’tan rahmet diliyorum.

3 HAFTADIR KİMLE OYNUYORSAK, YÖNETİCİSİ MAÇTAN ÖNCE KONUŞUYOR

Bu sene de lige onun adını verdiler o gerçekten bu değere layık bir insan. Şerefli ikincilikleriyle övünüyorlar, kendilerini Süleyman beyle eş değer tutarak onun o duruşuyla onun insanlığı dostluğuyla kendilerini de aynı çizgiye sokmaya çalışıyorlar. Biz onunla birlikte yaşadığımız için onun nasıl bir insan olduğunu biliyoruz. O zamanki durumda Beşiktaş camiasında neler yaşadığını da ben biliyorum. Geliyoruz bugüne, en önder diye gördükleri Süleyman Seba ile beraber kendi yaptıklarını ifade edemiyorlar. Ama bir yandan da ona atıfta bulunuyorlar. Beşiktaş; hakemlerle ilgili konuşuyorlar. Üç haftadır her maçtan önce kiminle oynuyorsak yöneticisi çıkıp konuşuyor. Galatasaray ile yaptığımız maç öncesinde Galatasaraylı yönetici çıkıp hakem şöyle hakem böyle diyor sonra bizden ses yok, Gençlerbirliği maçı öncesinde Gençlerbirliği yöneticisi çıkıp o konuşuyor, bu hafta da Fikret Bey hakemi gözleyeceklerini söylüyor. Baskı altına alıyorsunuz hakemleri…

SOYUNMA ODASI BASMADIM, GEREKİRSE BASARIM ONU DA BİLSİNLER

Ben koridorda giderken hakemi gördüm söyledim. Ben soyunma odası basmadım. Herkesin içinde söyledim. Ben maç öncesinde hakemleri etki altına almıyor ben maç içerisinde devre arasında gösterdiği sarı kartı ya da hareketi bizim oyuncuya yapılanları yüzlerine söylüyorum. Gerekirse basarım onu da bilsinler. Gerekirse Fenerbahçe’nin hakları yeniliyorsa ve bu hakların savunulması için hakem odası basmak gerekiyorsa ben de yaparım. Geçmişte bunu Beşiktaşlı yöneticiler de yaptılar. Yıldırım Demirören, Beşiktaş başkanı olduğu zaman hakem odasına gitmedi mi? Rakip takımın soyunma odasına gittiler. Ne kadar çabuk unutuluyor. Her şeyi bize bağlayıp bize saldırarak.

STAT KONUSUNU KAMUOYUNA YANLIŞ LANSE EDİYORLAR

Ben hapisten çıktıktan sonra benim evime geldiler, Abdullah Kiğılı ile görüşmüşler, stadı istemişler doğrudur. Ama benim evime geldikleri tarih 2013… Bize dediler ki sizin stadınızda oynamak istiyoruz ben de tabii oynayabilirsiniz ama bir şartla Galatasaray ile anlaşın o anlaşmayı alın gelin bana ben de aynı anlaşmayı imzalayayım dedim. Galatasaray ile anlaşamadılar, vermeyebilir verme mecburiyeti de yok. Eğer onlar veremiyorsa biz de veremeyiz dedik kapattık konuyu. Bu sene Fikret Bey ile 2.Başkanları Kulübe geldiler. Benimle görüşmek istediklerini söylediler ve biz de kabul ettik. Benimle birlikte Mahmut Bey de görüşmede yer aldı. Başka konular konuşuldu ve stat konusu yeniden konuşuldu. Ben de kendilerine stadı veremeyeceğimizi söyledim. Ben U21 Takımımızı bile Stadımızda oynatmayı düşünüyordum ama şimdi vazgeçtik, çünkü zeminin bozulma ihtimalini düşünerek… Şimdi ise olayı başka türlü anlatmaya çalışıyorlar, kamuoyuna başka şekilde lanse etmeye çalışıyorlar. Bu çok yanlış bir şey.

HİÇBİR ZAMAN MAÇTAN ÖNCE ÇIKIP HAKEMİ ETKİ ALMAYA ÇALIŞMAM

Bana geldikleri gün, kamuoyundan kendisine transferlerden dolayı bir takım eleştiriler vardı ama ben kendisine Demba Ba’yı mutlaka almasını söyledim. Aynı şekilde bizim de gündemimizde olan bir başka futbolcu vardı, onu da biz ihtiyacımız olmadığı için almadığımızı ancak kendisinin alması önerisinde bulunduk. Biz bu şekilde samimi davranmaya çalışıyoruz ama onlar bize saldırıyorlar. Hakem odasına girmedim ama koridorda söyledim. Yarın da söylerim, bir sonraki gün de… Fenerbahçe’nin hakları yeniyorsa söylerim. Ama hiçbir zaman da maçtan önce çıkıp, hakemi etki altına alamaya çalışmam.

3 HAFTA BEŞİKTAŞ’IN LEHİNE KARARLAR ÇIKTI

Beşiktaş’ın maçlarına bakın, hakem hatalarının olduğunu görüyorsunuz. Üstelik bunlar bizim kamuoyundan aldığımız bilgi ve belgeler. Beşiktaş’ın 6.haftada Sivasspor maçında elle atılmış bir golü var. Bunu kendi oyuncusu da kabul etti ve kimse sesini çıkarmadı. Aynı şekilde 5.haftada Balıkesir’de oynadıkları bir maç var. Orada da Beşiktaş’ın stoperi, gole giden rakip takım oyuncusunu düşürüyor. Bu pozisyon kırmızı kart olması gerekirken, kırmızı kart verilmiyor ve yine kimse bir şey söylemiyor. Aynı şekilde Eskişehir ile oynadıkları maçta, ofsayttan atılan bir gol var. Bakın, bu 3 hafta Beşiktaş’ın lehine. Mete Kalkavan, Sivasspor maçından 1 hafta önce bizim maçımızı idare etti. Konyaspor ile oynadığımız maçta düdük çaldı ve çok kötü maç yönetti. Ama bizler tek kelime söylemedik. Onun dışında 1., 2. ve 3.haftalarda kendileri aleyhine kararlar var. O yüzden hakemler hep bizim aleyhimize karar veriyor demek gereksiz. Hakemler, herkesin hakkında olumlu/olumsuz kararlar veriyor. Galatasaray Başkanı çıktı, hakemi etkiledi, Beşiktaş Başkanı da çıktı etkilemeye çalışıyor. Her kulübün başkanı çıkıp böyle konuşmaya kalkarsa, olmaz. Ben en azından hakemin idare ettiği maçı tenkit ediyorum. Geçmiş senelerle ilgili konuşmaya kalkarsak, o hakemlerin bir tanesi sahaya çıkamaz.

FEDERASYON 60 GÜN CEZA VERDİ, 160 GÜN VERSE NE OLUR?

Federasyon bana ceza veriyor, neden peki? Ben, ’iyi idare edemiyorsunuz, bir daha gelemezsiniz’ demişim ve karşılığında 60 gün ceza. Ben bunu söyleyemeyecek miyim? Fenerbahçe Sportif A.Ş., kar ve zarar ile artıyor, aynı şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü, gelirler var. Ben kaybettiğim zaman Federasyondan para alacağım ve oyunculara dağıtacağım. Maddi kayıplarımın karşısında manevi kayıplarım da var. Ben bunları dile getirmeyecek miyim?.. Federasyon, 60 gün ceza verdi, 160 gün verse ne olur? Ben, doğru gördüğüm her şeyi söylerim. Bu yapılanlar, ayıptır. Tahkim Kurulu’ndan savunma istedim ve gidip sözlü savunmamız yapacağım. Biz, hiçbir şey söylemeyip sağır olacağız, öyle mi?.. Onlar istedikleri gibi yapacaklar. Ben buna asla müsaade etmem. Ben başlarsam konuşmaya, hepsi altında kalır. Bu 17 yıllık süreçte neler oldu, ben her şeyi biliyorum. Biz, kötü bir şey demedik ki, bir pozisyonda rakip Kadlec’in ayağına basıyor, herhangi bir kart yok. Biz bunu dile getirdik. Bunu söylemek suç mu?.. Bunun sert ya da yumuşak söylemişim; benim tavrım bu şekilde. Hakem de, ’gayet doğal, tamam başkan’ dedi. Bu iş 60 gün ceza vermek için büyütülür mü?

BEŞİKTAŞ BİR GÜN ŞİKE YAPIP YAPMADIĞINI SÖYLEDİ Mİ?

Beşiktaş Kulübü devamlı arkamıza saklanmış vaziyette tıpkı diğer kulüpler gibi. Bir şey olduğunda nasılsa Fenerbahçe önde, gidiyor, yapıyor; bizler de arkasından hiçbir şeye müdahale etmeden gidelim. Bu şike olayı mesela; 2011’den beri bizler şike ile uğraşıyoruz. Sürekli, ’biz şike yapmadık’ diyoruz. Bu konuşmalarla şikeyi ortaya koyan bir şey yok. Sizin bu hazırlanan kanun, bilinçli yapılmış bir şey. Böyle bir kanun olmaz. Bilerek bizlerin konuşmalarını toparlayarak buna göre kanun çıkarmışsınız ve bizleri mahkum etmeye çalışıyorsunuz. Türkiye’nin geçtiği süreç içinde ağır cezalarda yargılanan bütün davalar, özel yetkili mahkemelerde yargılanan davalar gibi bu dava da bilinçli yapılmıştır, bizler de bunu söylüyoruz. Beşiktaş, bir gün çıkıp da söyledi mi şike yapıp, yapmadığını? Her zaman şunu söylüyorlar, ’biz Fenerbahçe’nin yanında kenar süsü olarak durduk.’ Bakın, Beşiktaş’ın Lig’den değil, Kupa’dan yargılıyorlar. Beşiktaş, Kupa’yı aldı ama sonra gitti geri iade etti. Siz şike yaptınız mı yapmadınız mı? Bir çıkın konuşun şunları kamuoyu bilsin, biz de bilelim. Hep saklanıyorlar, hiç gündeme getirmiyorlar. Sanki 3 Temmuz sadece Aziz Yıldırım için yapılmış, Aziz Yıldırım’ın dışında kimse yargılanmamış, herkes tertemiz, bir tek biz kirliyiz. Yaa böyle bir düzen var mı Allah aşkına?.

SOYUNMA ODASINA İNEBİLİYORSAN, İN!

Konuşmuyorum, zorla beni konuşturacaklar. Ayıp, ayıp. Çıkın deyin ki biz şike yapmadık kardeşim. Ondan sonra bakın ben bir şeyler daha söyleyeceğim, herkes dinleyecek. Ayıp yani. Biz kendimizi savunmak için uğraşıp duruyoruz. Bizim arkamıza geçmişiniz saklanıyorsunuz. Biz hangi yöne gidersek, siz de oraya gideceksiniz, belli yani, ayıp. Bilhassa Fikret Bey’e hiç yakıştıramadım. Yani öyle soyunma odalarına inmedim filan…. İn inebiliyorsan. Gücün varsa in, in hadi. Ama öyle daha maç oynanmadan, hakemlere etki etmek için böyle konuşma olur mu? Bülent Yıldırım insandır, etkilenebilir, etkilenmeyebilir de. Ama bunu söylemeye senin hakkın var mı yahu? Konuşmaya hakkın var mı? O zaman bir daha ki maçta da, bize geldiklerinde, biz 1 hafta önceden başlayalım; hakem şöyle hakem böyle diye. O zaman spor olmaz ki… Ayıp, bunlar ayıp şeyler. Süleyman Seba’yı, rahmetliyi önder kabul ediyorlarsa, biraz ondan ders alsınlar, onun hayatını iyi okusunlar. Okusunlar, o zaman sporun ve liderliğin ne olduğunu anlarlar. Benim söyleyeceğim bu kadar."

MAHMUT USLU: "ŞAMPİYON BİZ OLACAĞIZ"

Mahmut Uslu ise "Ben özellikle. Beşiktaş taraftarı, Çarşı Grubu, biz onları, onlar da bizi çok seviyor. Bu tür demeçler ve bu tür şeylerin sonunda olanlar, bütün kulüplerin bir araya gelmesi ki biz aynı gemideyiz, yanlış şeyler devam ediyor. Başkan her şeyi söylediği için benim daha fazla söyleyecek bir şeyim yok. Ama gerçek şu ki bu adet, alışkanlık haline geliyor. Daha önceki Galatasaray başkanının başka nedenlerle konuştuğunu biliyoruz ama daha evvel yöneticilik yapmış Fikret’in başkan olarak bunları konuşması çok yanlış. Kurumlara saygı göstermemiz lazım, biz gösteriyoruz. Tabii ki canımız yandığı zaman konuştuğumuz, bağırdığımız da oluyor. Galatasaray maçında bizim yüzde yüz bir penaltımız ve kırmızı kartımız verilmedi, maçtan sonra da konuşmadık. Bilmiyorum Cüneyt Çakır etki altında kaldı mı kalmadı mı? Kendi vicdanıyla baş başa. Ama sonunda bizim böyle bir olay oldu. Biz buna rağmen yine sustuk ama bu en son demeçleri değil, daha önemlisi başkanla ilgili soyunma odasını bastı gibi ifadeler kullandı. Bunlar olmuyor. Bizim aynı gemide olduğumuzu hatırlamaları lazım Ayrıca da biz bu sene de birinci devreyi de lider bitireceğiz, bitiremezsek bile biz şampiyon olacağız ve hep beraber tüm kamuoyu görecek. Çünkü bizim takımımıza güveniyoruz biz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.