Filistin Ve Gazze’ye Dua, İsrail’e Lanet Yürüyüşü

Filistin Ve Gazze’ye Dua, İsrail’e Lanet Yürüyüşü
Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu Bileşenleri (BİKAP) tarafından Tatvan ilçesinde Gazze ve Filistin’e destek İsrail’e ve İsrail mallarına boykot yürüyüşü düzenledi.

- Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu Bileşenleri (BİKAP) tarafından Tatvan ilçesinde Gazze ve Filistin’e destek İsrail’e ve İsrail mallarına boykot yürüyüşü düzenledi.

Tatvan İbadullah Camii’nde kılınan Cuma namazından sonra BİKAP öncülüğünde toplanan kalabalık, İsral’e lanet okudu, bayrak yaktı, İsrail mallarını boykot etti, Filistin için ise dua etti. İbadullah Camii’nden Tatvan Yaşam AVM önüne kadar yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Bitlis Memur-Sen üyesi Mehmet Yılmaz Aslan, “Terörist İsrail, 7 Temmuz 2014 tarihinde başlattığı hava saldırılarında ve sonrasında başlattığı kara operasyonlarında şehit olan kardeşlerimizin sayısı 740’ı, yaralı kardeşlerimizin sayısı ise 6 bin 400’ü aştı. Gazze'ye saldırının başladığından beri katil İsrail, Gazze’ye en az 3 bin ton bomba attı. Gazze’de zaten kötü olan insani durum dayanılamaz boyutlara ulaştı. Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80’lik bölümünü siviller oluşturuyor. Şu ana kadar 50'nin üstünde çocuk şehit edildi” dedi.

“İSRAİL MALLARINI BOYKUT KAMPANYASI”

İsrail mallarının İslam ülkelerinin başına kurşun ve bomba olarak düştüğüne dikkat çeken Aslan, herkesten İsrail mallarını boykot etmeye davet ederek, “Katil İsrail terör devletinin ve Siyonist destekçisi uluslar arası firmaların hiçbir malı kullanılmamalı ve bu ticari şirketlerin mallarına boykot uygulanmalı, evlerimize masum kanına bulaşmış ürünler sokulmamalıdır. Orada vahşice katledilen çocukları, kendi çocuklarımız gibi görüp onlara her türlü maddi yardımı yapmalıyız” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık dua ettikten sonra İsrail bayraklarını yaktı.

FİLİSTİN VE GAZZE’YE DUA, İSRAİL’E LANET YÜRÜYÜŞÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.