Filistinli Yaralılar Tedavileri İçin İzmir'e Getirildi

Filistinli Yaralılar Tedavileri İçin İzmire Getirildi
İsrail saldırıları sonrası yaralanan Filistinlilerden 7'si çocuk 21 kişi, tedavi edilmek üzere askeri uçak ile İzmir'e getirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak yaralıları havalimanında karşılarken yaralılar ambulanslar ile tedavi edilecekleri hastanelere se

- İsrail saldırıları sonrası yaralanan Filistinlilerden 7'si çocuk 21 kişi, tedavi edilmek üzere askeri uçak ile İzmir'e getirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak yaralıları havalimanında karşılarken yaralılar ambulanslar ile tedavi edilecekleri hastanelere sevk edildi.

İsrail saldırıları sonrası yaralanan Filistinliler yardım amacıyla oluşturulan hava koridoru sayesinde, 7'si çocuk 4'ü kadın toplam 21 yaralı Gazze'den çıkarıldı. Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na getirilen yaralılar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda buradan C-130 tipi askeri uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Yaralıları İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türk Yılmaz ve beraberindeki heyet karşıladı. Uçak inmeden önce çok sayıda ambulans yaralıların hastaneye sevki için hazırda bekletildi. Askeri uçak piste indikten sonra yaralıları ilk karşılayan İzmir Valisi Mustafa Toprak oldu. Uçakta yaralıların yanına giden Vali Toprak, bir yaralı ile sohbet ederken durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra yaralılar uçaktan indirilerek ambulanslar ile tedavi edilecekleri hastanelere sek edildi.

VALİ TOPRAK"

Yaralıların gelmesi hakkında açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Gazzede saldırılarda maalesef yaralanan Filistinli kardeşlerimiz için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şevkati ve yardımı ile askeri uçak gönderildi. Oradan 21 yaralı ve 20 refakatçi olmak üzere askeri uçak aldı. Burada da yaralılarımızın ve refakatçilerinin, hastane ve kalacakları yerlerle ilgili tedbirler alındı. Burada Alsancak Devlet Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde planlama yapıldı. 21 yaralımız değişik servislerde tedavi altına alınacaklar. Orada yaralanan ve sıkıntı çeken kardeşlerimize burada devletimizin şefkatini ve tedavi imkanı, altyapısını her türlü katkıyı sağlayarak inşallah ülkelerine de sağlıklı göndereceğiz" dedi.

102 FİLİSTİNLİ TEDAVİ İÇİN TÜRKİYE'YE GETİRİLMİŞ OLDU

Gazze'ye insani yardım için hava koridoru açan AFAD, bugüne kadar 81 Filistinli yaralı ve 70 refakatçiyi, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Kızılay'ın yardımlarıyla Türkiye'yle getirdi. Bu yaralılar, çeşitli illerdeki hastanelerde tedavi altına alındı. En son İzmir'e getirilenler ile birlikte toplam Filistinli yaralı sayısı 102 olurken refakatçi sayısı 90 oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.