Fındık İşçilerine Hazırlık

Fındık İşçilerine Hazırlık
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden fındık işçiliği yapmak amacıyla Ordu’ya gelen vatandaşlar için birkaç yıl önce inşa edilen barınma alanlarının yenilenece...

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden fındık işçiliği yapmak amacıyla Ordu’ya gelen vatandaşlar için birkaç yıl önce inşa edilen barınma alanlarının yenileneceğini söyledi.

Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için yapılan ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili toplantıda konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’ya her yıl fındık hasadı için, yıllık fındık rekoltesine göre değişmekle birlikte 8-10 bin arasında mevsimlik gezici tarım işçisi geldiğini belirtti.

Geçmiş yıllarda bölgeye gelen tarım işçilerinin dere kenarlarında kendi imkanları ile buldukları alanlara yerleştiğini, başta içme suyu olmak üzere elektrik, tuvalet gibi son derece zaruri ihtiyaçlarını karşılama imkanına sahip olamadıklarını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, bu duruma son vermek için Altınordu ilçesindeki Uzunisa mahallesi, Perşembe ilçesi Efirli Mahallesi’nde, Fatsa ve Ünye’de yaşam alanları oluşturulduğunu kaydetti.

BARINMA ALANLARI ONARILACAK

Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye’deki yerleri gezdiğini ve incelemelerde bulunduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, mevsimlik işçiler için hazırlanan bu yerleşim yerlerinin 10 ay boyunca boş kaldığı için hasarlar oluştuğunu, yeniden onarıma ihtiyaç duyulduğunu ve mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yıl barınma alanlarında, çocuklar için kurulmuş olan kaydırak, salıncak ve benzeri oyun gruplarının elden geçirileceğini, okul çağındaki çocuklara seviyelerine uygun kitaplar dağıtılacağını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Alanlarımızın tamamına güvenlik hizmeti Jandarma tarafından titizlikle sağlanacaktır. Sağlık Müdürlüğümüz, alanlarda barınan vatandaşlarımız için her türlü önleyici sağlık tedbiri alarak, gezici bir sağlık ünitesi dört barınma alanında sürekli görev ifa edecek şekilde çalışmalar yapılıyor. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Çocuk İşçiliği İzleme Birimi’, fındık bahçesi sahibiyle görüşme yaparak çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirme ve farkındalık artırma faaliyetlerinde bulunmalı” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.