Fındık Yaprağıyla Sigaraya Son

Fındık Yaprağıyla Sigaraya Son
Salih Görmez, fındık yaprağından elde ettiği sıfır nikotin ürünle sigarayı 200 günde bıraktıracağını ifade etti. Fındık yaprağı, sarı kantaron çiçeği ve gövdesi kullanarak sağlığa zararlı olan tütün k...

Salih Görmez, fındık yaprağından elde ettiği sıfır nikotin ürünle sigarayı 200 günde bıraktıracağını ifade etti.

Fındık yaprağı, sarı kantaron çiçeği ve gövdesi kullanarak sağlığa zararlı olan tütün kullanımına karşı çözüm olacağını söyleyen 43 yaşındaki Salih Görmez, 5 yıllık çalışma sonucunda elde etti. İnsan sağlığına içerdiği 4 binden fazla zararları olan sigaranın yerine insan sağlığına faydaları olan fındık yaprağı ile kullanılarak üretilen ürünün sağladığı yararları ise, cildin kendini yenilemesine katkı sağlanması, ağız içi yara ve iltihap ve kokuları giderilmesi ve mantar, şişlik, sızlama, terleme, ayak rahatsızlıklarına olumlu katkı sağladığını kaydedildi. 5 yıllık deneyimler sonucunda elde ettiğini belirten Görmez, şunları aktardı:

“5 yıllık uğraşlarım sonucunda elde ettiğim bir üründür. Fındık yaprağını yaşlı birisi çocukken içtiklerini söylemişti. Fındık yaprağı ilk kendim gittim ve toparladım. Fındık yaprağını kaynattım olmadı, kuruttum olmadı en sonunda 5 yıllık süreçte ummadığım bir deneyle sigara şekline getirdim.”

Ürünü 10 çeşit meyve aromaları ile çeşitlendirdiğini ifade eden Görmez, “Bunu yaptıktan sonra da tek çeşit olmaz, aroma çeşitlerini de yaptım. Bunlar, çikolata, vişne, muz, elma, kiraz gibi 10 çeşidini tamamladığı” söyledi.

Türkiye’de 100 bin insanın sigaradan ölmesinden dolayı ve kendisinin de sigara içmesinden dolayı bu ürünü geliştirdiğini belirten Görmez şunları söyledi:

“Faydalı bir şey yapabilir miyim diye yola çıktım. Bu ürünün içerisinde nikotini tamimiyle sıfır olan üründür. Çankırı Karatekin Üniversitesinden raporlarımı aldım. Nikotin olmadığından dolayı ağız, dudak, el tiryakilerinin nikotin bağımlığına geçmeden bu ürünü kullandıkları zaman tamamen sigaradan soğutacağına inanıyorum.”

"200 GÜNDE KANI TEMİZLİYOR"

Sigarayı soğutma ürünü olduğunu ve 200 günde kanı temizleyeceğini vurgulayan Görmez, “200 günde tamamen hem kanını temizleyecek temizleyecektir. Ürünle birlikte fındık yaprağının suyu ücretiz verilecek. Sigara kesinlikle değil çünkü içerisinde tütün bulunmamaktadır. Tamamen fındık yaprağından ve de binde bir sarı kantaron çiçeği olan bir üründür. Sigaradan soğutma ürünüdür. Aynı sigara gibi yakıyorsunuz, içinize çekiyorsunuz, dumanı var” dedi.

146 ülkede ürünün patentini aldığını belirten Görmez, Türkiye’ye de 500 milyar dolar katkısı olacağını söyledi. Görmez, “Devletimize ve insan sağlığına çok faydalı bir üründür. Türkiye’ye bir yılda 500 milyar dolar katkı sağlayacağına iddia ediyorum. Çünkü sigara piyasasında yılda 2,5 trilyon dolar dünya da para döndüğünü araştırdım. 146 ülkede patentim tescil edildi” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.