Fırınlarında Gramaj Ve Katkı Maddesi Kontrolü Yapıldı

Fırınlarında Gramaj Ve Katkı Maddesi Kontrolü Yapıldı
Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan ekmek fırınlarında kriterlere uyup uymadığının tespiti amacıyla, ekmek numuneleri alındı.

- Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan ekmek fırınlarında kriterlere uyup uymadığının tespiti amacıyla, ekmek numuneleri alındı.

Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan fırınlardan, 4 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte fırınlara denetime çıkıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, alınan ekmeklerin özellikle tebliğde belirtilen gramaj değerlerine uyup uymadığı, ekmeklere katkı maddesinin katılıp katılmadığı ile tebliğde belirtilen tuz ve nem miktarlarına uyup uymadığının tespiti istendi. Ekmek numuneleri muayene ve analiz amacıyla Ankara İl Gıda Kontrol Laboratuvarına gönderildi. Ayrıca bu tip numuneli denetimlerin periyodik olarak devam edeceği ve mevzuata aykırı üretim yapan işyerlerine gerekli yasal işlemlerin yapılacağı açıklandı. Ayrıca, olumsuz çıkan işletmelere 13 bin 304 TL para cezası uygulanacağı kaydedildi.

FIRINLARINDA GRAMAJ VE KATKI MADDESİ KONTROLÜ YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.