Firmalar Geleceklerini Uzmanlarla Çiziyor

Firmalar Geleceklerini Uzmanlarla Çiziyor
KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık iki yıldır devam eden proje ile Kahramanmaraş’taki birçok kuruluş geleceğe dair iş planlarını şekillendiriyor.

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık iki yıldır devam eden proje ile Kahramanmaraş’taki birçok kuruluş geleceğe dair iş planlarını şekillendiriyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) faydalanıcısı olduğu KUYAP Projesi, küresel değişime uyum, firmalar ne yapmalı, değer yaratma gibi birçok sorunun cevaplarını veriyor. Kahramanmaraş’ta 2 yıldan bu yana başarılı bir şekilde yürütülen program sayesinde birçok iş yeri geleceğe dair insan kaynakları yatırımlarını sağladı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, KUYAP projesi ile işletmelerin küresel rotasının olacağını,  bunun ise birçok olumlu yansımasının olacağını söyledi. KUYAP ile ekonomik verilerin yukarı trendini yakalamasından kalifiye personelinin yetişmesine kadar birçok sürecin olumlu etkileneceğinin altını çizen Karaküçük: “Bu proje sayesinde ileriye dönük hamleler daha etkin hale gelmiş olacak. Firma gelecek ile ilgili planlarını yaparken insan kaynaklarında yaşanan olumlu gelişim, o firmanın yatırım planlarına da ciddi yansımaları olacak. Yerleşik kalifiye personelin katma değeri sayesinde üretilen kaliteli ürünler dünyanın her yerinde Türkiye menşei ile satılacak” dedi.

TÜRKİYE KALKINACAK

Projenin asıl amacının yıllardan bu yana çekilen etkin ve yerleşik kalifiye personelin teminin sağlanması olduğunu belirten Karaküçük şöyle konuştu: “Özellikle Kahramanmaraş’ın lokomotifi konumunda olan Tekstil sektöründe teknolojik yatırımlar ile birlikte kalifiye personel yetişecek. Bu da işletmelere küresel anlamda bir rahatlama getirecek. Rahatlayan firmalar, yatırım yapacak, yatırım ile daha çok istihdam sağlanacak. Böylece yaşanan bu döngü ile ülkemiz kazanacak”

dsc_9658.jpg

KUYAP İŞ GELİŞTİRME PROGRAMI NEDİR?                                        

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB)  faydalanıcısı olduğu ve Avrupa Birliği ile TOBB tarafından ortaklaşa finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başladı.

KUYAP ile Türkiye’nin 15 ilinde (Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman) işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin artırılması hedeflenmektedir. KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu amaçtan hareketle, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek hem de Ticaret ve/veya Sanayi Odaları’nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacaktır.

KUYAP’IN GENEL HEDEFİ

Daha sürdürülebilir bir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma adına insan kaynaklarına yatırımda bulunarak işveren ile çalışanların uyum yeteneğini artırmaktır.

KUYAP’IN AMAÇLARI:

İşveren ile çalışanların bilgi ve becerilerini artırarak ve kapasitelerini güçlendirerek doğrudan KOBİ'leri desteklemek. İşletmelerde uyum yeteneği konusunda bilincin artırılması için çalışmalar yürütmek.

İşveren, çalışan ve işletmelerin uyum yeteneklerini artırmak için KOBİ'lere hizmet sunulması konusunda Ticaret ve/veya Sanayi Odalarını, diğer sosyal ortakları ve kamu kurumlarını desteklemek.

İşveren, çalışan ve işletmelerin uyum yeteneklerini artırmak için KOBİ'lere hizmet sunulması konusunda ilgili aktörler arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirmek.

ŞU ANA KADAR YAPILANLAR

Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya hizmet veren Eğitim Destek ve Koordinasyon Merkezi kuruldu,

Firmalarımızla eğitim ihtiyaç analizi çalışması yapıldı,

KUYAP farkındalığın artırılması toplantısı yapıldı,

Eğitim ihtiyaç analizi sonuçlarının ilgili kurumlar ve firmalar ile birlikte değerlendirildiği çalıştay düzenlendi,

KUYAP İş Geliştirme Programı Eğitimleri için yerel eğitmenlere eğitim verildi ve

Proje kapsamında 24 Eylül 2014’te, Ankara’ da, ilgili bakanlıklar, diğer kamu kurum ve kuruluşları, meslek ve işçi ve işveren örgütleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, özel sektör temsilcileri ve projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanlarının katıldığı KUYAP Bilgilendirme Konferansı yapıldı.

İşveren ve çalışanlara yönelik KUYAP İş Geliştirme Programı eğitimleri, KUYAP Koordinatörleri ve yerel eğitmenler tarafından, ücretsiz olarak verilmeye devam etmektedir.

Proje, Şubat 2015’te tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.