’’Fişleme’’ İddialarına Soruşturma

’’Fişleme’’ İddialarına Soruşturma
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyetteki ‘fişleme’ iddialarına yönelik soruşturma başlattı. Bingöl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polislerin isimleri, Facebook’ta ‘Polis Memurları Dayanışma Grubu...

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyetteki ‘fişleme’ iddialarına yönelik soruşturma başlattı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polislerin isimleri, Facebook’ta ‘Polis Memurları Dayanışma Grubu’ adlı grupta yayınlanan ‘fişleme’ listelerinde yer aldı. Listelerde isimlerini gören polisler, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yayınlanan listelerde isimlerinin karşısında ‘uzaklaştırılmalı`, ‘aktif katılımı var’, ‘kazanılır’, ‘alkol alır’, ‘ihraç edilmeli’, ‘rütbesi yükseltilmeli’, ‘yurt dışı bizden referanslı`, ‘himmeti tam’, ‘bize yakın, kazanılmalı’ gibi ifadeleri gören çok sayıda polisin suç duyurusunda bulunması üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “Bingöl Emniyet Müdürlüğünde görevli bir kısım personel 4 Mart 2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza yaptıkları müracaatlarında; Facebook isimli sosyal paylaşım sitesinde, Polis Memurları Dayanışma Grubu başlıklı grupta, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan bazı personelin isimlerinin yer aldığı ‘fişleme listesi’ yayınlandığını, bu listede kendi isimlerinin de bulunduğunu beyan ederek şikâyetçi olmuşlardır. Bu iddia üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Şu an itibariyle bu soruşturma kapsamında gözaltına alınmış herhangi bir şüpheli bulunmadığı gibi şikayete konu listeleri kimin yayınlandığı da henüz tespit edilememiştir” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.