Foça’da askeri üsse operasyon: 190 gözaltı

Foça’da askeri üsse operasyon: 190 gözaltı
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PYD) bağlı bir grup askerin darbe girişimin ardından başlatılan soruşturma kapsamında,...

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PYD) bağlı bir grup askerin darbe girişimin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Foça Donanma Deniz Üs Komutanlığı'ndaki görevli 190 asker gözaltına alındı. 206 askere ise gözaltı kararının verildiği belirtildi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimin ardından operasyonlar devam ediyor. Soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Teröre Mücadele polisleri tarafından Foça Donanma Deniz Üs Komutanlığı'nda bir arama başlatıldı. Aramalar sabah saatlerinden itibaren onlarca polisle yapılırken, operasyon Amfibi Piyade Tugay Komutanlığı ve Çıkarma Filo Komutanlığı'nda yoğunlaştı. Özelikle, darbe girişiminin yaşandığı gece denize açılan gemileri ve diğer şüpheli personeli soruşturulduğu da ifade edildi.

206 askere gözaltı kararı var; 190 asker gözaltında

Soruşturma kapsamında Amfibi Piyade Tugay Komutanlığı ve Çıkarma Filo Komutanlığı bünyesindeki 206 askere gözaltı kararının verildiği, şuana kadar 190 askerin gözaltına alındığı kaydedildi. Askeri üste aramalar devam ederken, gözaltına alınan askerlerin Terörle Mücadele Müdürüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.