Foça'da Chp'li Kadınlardan Ösym’e Çağrı!

Foçada Chpli Kadınlardan Ösym’e Çağrı!
Foça CHP Kadın Kolları basın açıklaması yaparak ÖSYM’nin sınavlarda sorulan bütün soruları geçmişte olduğu gibi açıklamasını ve topluma karşı daha şeffaf olmasını istedi.

- Foça CHP Kadın Kolları basın açıklaması yaparak ÖSYM’nin sınavlarda sorulan bütün soruları geçmişte olduğu gibi açıklamasını ve topluma karşı daha şeffaf olmasını istedi.

Basın açıklamasına CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, CHP Foça Kadın Kolları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Meclis üyeleri katıldı. Basın açıklamasını CHP Foça Kadın Kolları Eğitim Sekreteri Zehra Yılmaz okudu. Yılmaz şunları söyledi:

"Bilindiği üzere 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavlarının birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 23 Mart tarihinde yapıldı. ÖSYM aynı gün yaptığı duyuruda "6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 33 üncü maddesi ile 53 üncü maddesi birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığını" ifade ederek "test sorularının tamamından rastgele seçilen % 20’si adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacağını" ifade etmiştir. ÖSYM duyurusunda devamla, açıklanan az sayıdaki sorular dışında kalan soruların "gizli bilgi olarak niteleneceği", bu soruları kamuoyu ile paylaşanlar hakkında yasal işlem yapılacağı tehdidini savurmuştur.

Kamu otoritesi eliyle yapılan sınavlar şaibe kaldırmaz. Biz İzmir’de yaşayan tüm anne ve babaların sesine tercüman oluyoruz ve; ÖSYM'yi milyonların sesini dinlemeye, hatadan acilen dönmeye davet ediyoruz.

ÖSYM'nin, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının çok az bir kısmını açıklamasının, ÖSYM soruların büyük bölümünü açıklamayarak kendisine yönelecek olası eleştirilerin önüne geçmiştir. ÖSYM'nin soru havuzunu arttırmak bahanesiyle aldığı bu kararın, ÖSYM'nin bozuk sicili ile birlikte değerlendirildiğinde ne kadar yanlış bir karar olduğu anlaşılmaktadır.

Eğer YGS soruları açıklanmış olsaydı, öğrencilerin eksik veya hatalı sorular için hukuki yollara başvurma imkanı olurdu. Ne yazık ki ÖSYM yayımlamaktansa, saklamayı tercih etti. Böyle bir işlem başlattı. Tabi bu işlemi başlatırken, niçin açıklanmadı diye sorulduğunda gelecek yıllar için bir soru bankası oluşturmak istediklerini ve bu soruları da zaman içerisinde bir şekilde kullanacaklarını ifade etmişlerdi. 4 ana ders grubundan 160 sorudan sadece yüzde 20’si paylaşıldı. Bundan dolayı öğrencilerin hangi soruların doğru olduğunu, hangilerinin yanlış olduğunu görme, ne yaptıklarını bilme şanslarını ve haklarını da ellerinden alınmştır. CHP İzmir İl Kadın Kolları olarak ÖSYM’nin sınavlarda sorulan bütün soruları geçmişte olduğu gibi açıklamasını ve topluma karşı daha şeffaf olmasını talep ediyoruz."

FOÇA'DA CHP'Lİ KADINLARDAN ÖSYM’E ÇAĞRI!

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.