Ford İşçilerinin Eylemi Devam Ediyor

Ford İşçilerinin Eylemi Devam Ediyor
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Ford işçileri, Türk Metal Sendikası’na karşı başlattıkları ve 5. gününe giren eylem devam ediyor.Gölcük’te Ford Otosan fabrikasının işçileri, Türk Metal Sendikası’na karşı...

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Ford işçileri, Türk Metal Sendikası’na karşı başlattıkları ve 5. gününe giren eylem devam ediyor.

Gölcük’te Ford Otosan fabrikasının işçileri, Türk Metal Sendikası’na karşı eylemlerini beşinci gününde de sürdürüyor. Renault ve Tofaş işçilerinin ardından eyleme geçen Ford işçileri, Türk Metal Sendikası’nın Ford fabrikasından çıkması için sonuna kadar direneceklerini belirtti. Fabrika önündeki TIR parkında eylemlerini sürdüren gurubun basın sözcüsü Hakan Çömert, fabrikada üretimin yok denecek kadar az olduğunu ve günde 200 araç üretiminin 10-15 sayılarında ancak gerçekleşebildiğini söyledi.

Eylem hakkında bilgi veren işçi sözcüsü Hakan Cömert, “Kendi aramızda beklentilerimize dair istişare halindeyiz. Taleplerimiz neler diye kendi aramızda ince eleyip sık dokuyoruz açıkçası. Buradaki bekleyen insanların beklentilerini cevaplamaya çalışıyoruz. Yasal anlamda haklarımız neler neleri alabiliriz noktasında farklı insanlarla, akademisyenlerle, avukatlarla konuşmalar yapıyoruz. Bunun için birkaç bir şey belirledik. Ama kesin olmadığı için çalışmalara devam ediyoruz. Görüşme talebi bekliyoruz. En kısa zamanda da bunları fabrikamıza ulaştırmaya çalışacağız. Herkesin inancı tam alana kadar da buradan bir yere gitmeyi düşünmüyoruz” dedi.

Eylemler nedeniyle Ford Gölcük fabrikasında üretimin durma noktasına geldiğini ifade eden Cömert, “Fabrikada herhangi bir üretim şu anda yok. Arkadaşlarımızın çoğu da burada. Böyle giderse üretim olmamaya da devam edecek. Sonuçta sürekli bir kayıp var içeride. Ne kadar erken bir şekilde istekler karşılanırsa üretim kayıpları da en aza iner, her iki taraf için de iyi olur. Resmi olmamakla beraber 70 milyon TL’ye yaklaşık bir kayıp var. Duyduklarımız söylüyoruz. Araç çıkışı noktasında bayağı bir kayıp var. Günde ortalama hatlardan 200’e yakın araç çıkarken, şu anda hatlardan 10-15 araç çıkıyor” diye konuştu.

Eyleme katılan bazı fabrika çalışanlarının belirtilen vardiya saatlerinde işlerine gittiklerini, ancak üretime katılmadıklarını dile getiren Hakan Çömert, ailelerinin de kendilerine büyük destek olduklarını söyledi.

KOCAELİ’NİN GÖLCÜK İLÇESİNDE FORD İŞÇİLERİ, TÜRK METAL SENDİKASI’NA KARŞI BAŞLATTIKLARI VE 5. GÜNÜNE GİREN EYLEM DEVAM EDİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.