FRANSA, İNGİLTERE'DEKİ SALDIRISI SONRASI GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRACAK

FRANSA, İNGİLTERE'DEKİ SALDIRISI SONRASI GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRACAK
Fransa İçişleri Bakanı Collomb, halka açık etkinliklerde güvenlik önlemlerinin artırılması kararının alındığını açıkladı

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, İngiltere'deki terör saldırısının ardından Fransa'da halka açık etkinliklerde güvenlik önlemlerinin artırılması kararının alındığını bildirdi.

İngiltere'nin Manchester kentindeki konser salonunda gerçekleşen terör saldırısının ardından ülkenin güvenliğini gözden geçirmek için bakanlıkta, terörle mücadele, istihbarat ve güvenlikten sorumlu bütün birimlerin yöneticilerinin katıldığı toplantı düzenleyen Collomb, ardından basın açıklaması yaptı.

Manchester'daki saldırının 2005'ten bu yana İngiltere'ye yönelik en ciddi terör saldırısı olduğunu ifade eden Collomb, bunun terör tehdidinin Avrupa kıtasındaki bütün ülkelerde yüksek düzeyde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Collomb, toplantıda, kültürel ve sportif etkinliklere yönelik olası saldırılara karşı ülkedeki bütün valilere genelge gönderme kararı alındığını kaydetti.

Fransızların güvenliğini sağlamak için bütün imkanların kullanıldığını ifade eden Collomb, ülkedeki halka açık etkinliklerde ve havalimanlarında güvenliğin artırılacağını, bütün güvenlik güçlerinin Fransa'nın her yerinde seferber olduğunu anlattı.

FRANSA, İNGİLTERE'DEKİ SALDIRISI SONRASI GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRACAK

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.