Futbolun Ustaları, Siirtli Genç Yeteneklerle Buluştu

Futbolun Ustaları, Siirtli Genç Yeteneklerle Buluştu
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, ‘Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Siirtli gençler, efsane futbolcularla bir araya gelerek merak edilen soruları yanıtladı.

- Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, ‘Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Siirtli gençler, efsane futbolcularla bir araya gelerek merak edilen soruları yanıtladı.

Siirtli gençler, Türk futbolunda önemli başarılara imza atmış olan efsane futbolcularla, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında bir araya geldi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan kentlerde düzenlenen etkinliklerde futbolun ustaları, gençlerle buluşarak hem spora dair soruları yanıtlıyor, hem de amatör sporcularla dostluk maçına çıkıyor.

Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Hasan Vezir, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran ve Mustafa Özer gibi usta isimler yüzlerce gencin yer aldığı söyleşide merak edilen soruları yanıtladı.

ÇOLAK: “GÜZEL ANILAR YAŞADIM”

Siirt'te hem teknik direktörlük hem de kulüp başkanlığı yaptığını anlatan Çolak, “O yıllarda güzel anılar yaşadım ve yaşattım. Burada sizlerle kucaklaşmak, sohbet etmek ve sizleri mutlu etmek için buradayız. Siirt’e baktığımızda tarihle yakın ilişkisini görebiliriz. Bu noktada ülkemizin nadide kentleri arasında yer aldığını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan da bilindiği üzere buradan milletvekili seçildi. Kendisine de şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Tanju Çolak, salonda bulunanlar arasından seçilecek 10 gencin İstanbul’da ağırlayacağının müjdesini de verdi.

ŞAŞ: “HAYATIMIN EN ÖNEMLİ NOKTASIYDI”

Usta futbolcu Hasan Şaş ise 12 yaşındayken maddi imkansızlıktan dolayı bilet alamadığı için Galatasaray'ın maçlarını takip edemediğine dikkati çekerek, “O günlerde 'İnşallah Galatasaray Kulübü'nde bekçi olurum' demiştim. İçimden öyle bir istek geçmişti. Daha sonra Galatasaray'da top oynadım. Bu da hiç şüphesiz ki hayatımın en önemli noktasıydı” dedi.

YUVAKURAN: “KATKISI OLACAKSA YABANCI SINIRLANDIRILMASI KALKMALI”

Gençlerin ülkemizde yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılıp kaldırılmaması gerektiği yönündeki soruları yanıtlayan Yuvakuran, “Türk futboluna bir katkısı olacaksa yabancı oyuncu sınırlandırılması kalkmalı” dedi.

Daha sonra gençlere top ve çeşitli hediyeler dağıtan sporcular, amatör sporcularla da dostluk maçına çıktı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.