Galatasaray Odeabank, Russ Smith’i açıkladı

Galatasaray Odeabank, Russ Smith’i açıkladı
Galatasaray Odeabank, Birleşik Amerikalı oyun kurucu Russ Smith ile bir yıllık anlaşmaya vardığını açıkladı.

Galatasaray Odeabank, Birleşik Amerikalı oyun kurucu Russ Smith ile bir yıllık anlaşmaya vardığını açıkladı.

Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, oyuncu ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"19 Nisan 1991 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde doğan Russ Smith, basketbola da New York'ta bulunan Archbishop Molloy Lisesi'nde başladı ve ardından South Kent Lisesi'ne geçti. Lise kariyerinden itibaren skorer kimliğiyle öne çıkan 25 yaşındaki Smith, 2010 yılında NCAA'in en değerli kolejlerinden olan Louisville'de dört sezon forma giydi. Buradaki ilk iki sezonunda fazla süre şansı bulamayan Amerikalı, 2012-13 sezonunda NCAA'in en önemli skorlerinden biri olduğunu kanıtladı ve o sezon 18.7 sayı, 3.3 ribaund ve 2.9 asist ortalamaları tutturarak takımını şampiyonluğa taşıdı. "Şampiyon" unvanıyla 2014 yılında da etkili performansı devam etti ve 2014 NBA Draftları'nda Philadelphia 76ers tarafından 2. tur 47. sıradan seçilerek NBA'e adım atmış oldu.

76ers, 2014-15 sezonu için Russ Smith'i New Orleans Pelicans'a takasladı. Burada yedi maçta forma giyen Smith, 12 Ocak 2015'te ise bu kez Memphis Grizzlies'in yolunu tuttu. Burada iki sezon boyunca 23 maçta forma giyse de kariyeri inişli çıkışlı olan Smith'in rotası tekrar D-League'e döndü. 13 Ocak 2016'ta Delaware 87ers'e transfer olan oyun kurucu, sezon ortasında Lowa Energy'e gitse de sezonu 87ers'de tamamladı.

1.83 metre boyundaki Smith, Gelişim Ligi'nde 23 Mart 2016 tarihinde Canton Charge'a karşı kaydettiği 65 sayıyla ligin tarihinde bir maçta en fazla skor atan oyuncu olma özelliğini taşıyor. Smith, Gelişim Ligi'nde çıktığı 22 maçta ise 27.8 sayı, 4.9 ribaund ve 7.7 asist ortalamalarıyla oynadı.

Sporcumuza hoş geldin der, Sarı-Kırmızılı forma altında başarılarla dolu bir sezon dileriz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.