Galatasaray’ın En Zorlu Rakibi Atletico Madrid

Galatasaray’ın En Zorlu Rakibi Atletico Madrid
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki en güçlü rakibi İspanyol Atletico Madrid olarak görülüyor. La Liga’yı geçen sene üçüncü sırada noktalayan Atletico Madrid, UEFA takımlar listesinde beşinc...

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki en güçlü rakibi İspanyol Atletico Madrid olarak görülüyor. La Liga’yı geçen sene üçüncü sırada noktalayan Atletico Madrid, UEFA takımlar listesinde beşinci sırada bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi’nde son olarak 2013-14 sezonunda final oynayan Madrid ekibi, geçtiğimiz yıl Devler Ligi’nde çeyrek final oynama başarısı da göstermişti.

Arda Turan’ın da geçen seneye kadar formasını giydiği ve Arda’nın Madrid ekibine transferinde Galatasaray ile başlayan iyi ilişki, bugüne kadar devam etmekte. Arda’nın yaklaşık 1 ay önce 40 milyon Euro’ya Barcelona’ya transfer olmasının ardından büyük yara alan Atleti, Arda’nın yanı sıra Raul Jimenez, Mario Suarez, Miranda, Toby Alderweireld, Mario Mandzukic, Cristian Rodriguez ve Emiliano Insua ile yollarını ayırdı. 8 futbolcusuyla yollarını ayıran kırmızı-beyazlılar, bu futbolcuların yerine flaş isimler de takıma dahil etti. Atletico Madrid Porto’dan Jackson Martinez, Fiorentina’dan Stefan Savic, Monaco’dan Yannick Ferreira Carrasco, Villareal’den Luciano Vietto, Chelsea’den Filipe Luis ve Vitoria Guimaraes’ten Bernard Mensah’ı kadrosuna kattı.

Ligde 10 defa şampiyon olmayı başaran Atletico, İspanya Kral Kupası’nda 10, İspanya Süper Kupası’nda ise 2 kez mutlu sona ulaştı.

Kırmızı-beyazlı takımda teknik direktörlük görevini ise 2011 senesinden bu yana Diego Simeone yapmaktadır. Görevde olduğu günden bu yana Madrid ekibine tarihi başarılar yaşatan Arjantinli çalıştırıcının bu sezon sergileyeceği performans ise merak konusu.

Atletico Madrid, müsabakalarını ise 54.960 kapasiteli Vicente Calderon Stadyumu’nda oynuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.