Garanti’nin Sendikasyon Kredisine Rekor Talep

Garanti’nin Sendikasyon Kredisine Rekor Talep
Garanti Bankası 1 yıl vadeli 1,3 milyar dolar karşılığı sendikasyon kredisi sağladı.

- Garanti Bankası 1 yıl vadeli 1,3 milyar dolar karşılığı sendikasyon kredisi sağladı.

Garanti Bankası’nın, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 2013 yılında aldığı 1,2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisini yenilemek için gerçekleştirdiği işlem, piyasada 1,64 milyar dolar’ın üzerinde rekor taleple karşılandı. Gelen talep, işlem tutarının yüzde 137'sinin üzerinde gerçekleşti.

Kredinin toplam maliyeti Libor/Euribor+90 bps olarak açıklandı. 18 ülkeden 39 bankanın katılım gösterdiği, 318,75 milyon ABD Doları ve 785 milyon Euro olmak üzere 2 dilimden oluşan kredinin anlaşması, 21 Kasım günü Londra’da imzalandı.

Törende bir açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Garanti, bugüne kadar bir Türk Bankası tarafından gerçekleştirilen sendikasyon kredileri arasındaki en yüksek taleple karşılaştı. Buna rağmen, tutarlı ve öngörülebilir borçlanma profilini güçlendirme geleneğini bozmayarak, işlem tutarını sadece yüzde 108 oranında yeniledi. Garanti’nin güçlü uluslararası bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve potansiyel iş alanları yaratmadaki kabiliyeti, bu başarıda bir kez daha kendini gösterdi. Uluslararası banka ve yatırımcıların Türkiye’de çalışmak isteyeceği 1. banka olma vizyonumuzu ve sektördeki öncülüğümüzü sürdüreceğiz.” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.