Gastronomi Projesi Sona Erdi

Gastronomi Projesi Sona Erdi
Mardin mutfağını Avrupa gündeme taşıyan ’Gastronomi Projesi’ sona erdi.Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği Gastronomi Projesi’nin kapanış programı Mardin Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlendi....

Mardin mutfağını Avrupa gündeme taşıyan ’Gastronomi Projesi’ sona erdi.

Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği Gastronomi Projesi’nin kapanış programı Mardin Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlendi. Kapanış toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, halk eğitim müdürü ve müdür yardımcıları, proje öğrencileri ve yerel halk katıldı. Projenin koordinatörü milli aşçı Süleyman Engin, proje çıktıları ve projenin uygulanışı hakkında katılımcılara geniş bilgi verdi.

Engin, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılmasına ve mesleki eğitim veren kurumların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunan proje sayesinde mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturduğunu söyledi. Engin, Mardin’de aşçılık mesleki ve teknik eğitimi veren kurumların donanımsal, kurumsal ve beşeri sermaye alt yapısını geliştiren projede aşçılık mesleki ve teknik eğitimi konusunda farkındalık oluşturularak, sektörde faaliyet gösteren işletmeler, mesleki eğitim veren kurumlar ve STK’lar arasında kurulan işbirliğinin çeşitli etkinliklerle kamuoyuyla paylaşılması, mesleki eğitimin cazip bir seçenek olarak sunulduğunu ifade etti. Projenin Mardin’e kazandırdıkları hakkında bir açıklama yapan Engin, "Öncelikle projemiz Mardin’e hayırlı uğurlu olsun. dolu dolu bir proje yılı oldu ve bitti. Önemli çıktılar elde ettik. Bu çıktıları yerel işletmelerle paylaşıp kapasitelerini geliştirmelerini sağladık. Projemiz Türkiye’de en iyi uygulanan ilk üç proje içerisine girmeyi başardı. Ve en iyi gastronomi projesine layık görüldü. Olimpiyatlara katılarak bir adet olimpiyat birinciliği elde ettik. Mardin’e bir adet lezzet ve gurme festivali kazandırdık. Proje sayesinde Mardin’in ilk yöresel yemek kitabına imza attık. Belgesel çekimleri ile Mardin mutfağını belgelemeyi başardık. 80 kişilik bir uzman havuzu oluşturduk ve daha nice güzellikler yaşadık projede. Başta Ensari ve Sümer ailesi olmak üzere projeye yerelde katkı sağlayan herkese, görev yapan hocalarıma ve diğer proje çalışanlarına sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

GASTRONOMİ PROJESİ SONA ERDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.