Gaün’da Uyuşturucu Konferansı

Gaün’da Uyuşturucu Konferansı
Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından hazırlanan Oyuncu Mehmet Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Uyuşturucu ile Mücadele: Gel Kardeşim” adlı konferans GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlı...

Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından hazırlanan Oyuncu Mehmet Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Uyuşturucu ile Mücadele: Gel Kardeşim” adlı konferans GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Mehmet Aslan konferansta uyuşturucuya karşı başlatmış oldukları “Gel Kardeşim” adlı sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi vererek, Türkiye’de sentetik uyuşturucu kullanımının artmasının oluşturduğu büyük tehlikeye dikkat çekti.

“Gel Kardeşim” projesinin aynı zamanda bir hayat kurtarma projesi olduğunu, bugüne kadar dünyada ve ülkemizde uyuşturucuya karşı çok sayıda proje gerçekleştirildiği ifade eden Aslan, “Dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi aynı zamanda kurtulması en zor olan sorunlarından bir tanesi olduğu için de genellikle çoğu yarı yolda kalmış projelerdir. Bu nedenle ‘Gel Kardeşim’ projesi çok önem verdiğimiz ve bugüne kadar beklentimizin çok daha fazlasını gördüğümüz bir proje oldu” dedi.

Aslan, “Uyuşturucuya karşı interaktif bir şekilde birbirimizi bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak, uyuşturucunun Türkiye’de geldiği noktayı sizlerle paylaşmak, sorunu beraber çözmek, gönüllü arkadaşlarımızı kazanmak ve bağımlı olanlara da yardımcı olabilmek amacıyla bu projeyi başlattık. Bugüne kadar 70 can kurtardık. Gönül ister ki 7 yüz, 7 bin olsun. Bir kişi bile uyuşturucudan dolayı kurtulmak zorunda kalmasın. Kimse kullanmasın. Uyuşturucu dil, din, ırk cinsiyet, mezhep ayırt etmez öldürür” diyerek, kim olursa olsun uyuşturucunun öldüremeyeceği birinin olmadığını vurguladı.

Uyuşturucudan kurtulabilmenin ön şartının kişinin bunu arzulaması olduğunu ifade eden Aslan, “Bir kere bağımlıysanız ömür boyu bağımlısınız. Bir daha kişinin canının istememesini engelleyecek herhangi bir tıbbi buluş dünyada yok. O yüzden uyuşturucudan bağımlıyken kurtulmanın tek yolu bireyin kendi isteğiyle, iradesiyle bundan kurtulmak, başka mecralara kanalize olmak ve o istek anı travmayla depreşirse bastırabilmeyi ona öğretebilmek. Tamamen psikolojik bir savaş esasında ve o yüzden de çok hassas bir konu” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.