Gaün’den Medya İletişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Gaün’den Medya İletişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), günümüz medyasında yaşanan dönüşümleri bir farkındalıkla kavrayabilecek ve açıklayabilecek, yeni medya etrafında yeniden biçimlenmekte olan kuram ve uygulamalara katkıda bulunmak amacıyla Medya İletişim Sistemleri Tezsiz Yük

- Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), günümüz medyasında yaşanan dönüşümleri bir farkındalıkla kavrayabilecek ve açıklayabilecek, yeni medya etrafında yeniden biçimlenmekte olan kuram ve uygulamalara katkıda bulunmak amacıyla Medya İletişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı açıyor.

SEÇKİN AKADEMİK KADRO

GAÜN İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve MİS Yüksek Lisans Programı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Köksalan, eğitim kadrosu ağırlıklı olarak Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesinin öğretim üyelerinden oluşan Medya İletişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans Programında öğrencilere üst düzey katkı vermeyi hedeflediklerini söyledi. Köksalan, programda kendisinin yanı sıra, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mesut Yücebaş, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Gökgöz, Dr. Semiray Yücebaş, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Moldiyar Yergebekov ve Halkla İlişkiler tanımı Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Fuat Ustakara’nın eğitimci olarak görev alacağını kaydetti.

MEDYA ÇALIŞANLARINA KARİYER ŞANSI

Köksalan, tezsiz yüksek lisansın medya çalışanlarını kariyer şansı doğurduğunu ifade ederek, “Tezsiz yüksek lisans programından mezun olacak öğrencilerin, ders ve projeler kapsamında edindiği birikimini medya sektörüne aktarabilecek. İletişim ve toplumsal dönüşümde aydınlatıcı bir rol üstlenen, ama bununla birlikte yeni iletişim teknolojilerini kullanabilen, bunların toplumsal rolü hakkında fikir sahibi olan yayın yönetmeni, gazeteci, yayıncı, program yapımcısı gibi profesyoneller olarak meslek hayatlarına devam etmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

Köksalan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Tezsiz Yüksek lisans programımızdan mezun olabilmek için öğrencilerin toplam 30 (otuz) krediyi, birinci ve ikinci yarıyılda açılacak derslerden dönem başı her biri üçer kredi olmak üzere dört ders, üçüncü yarıyıl ise iki ders alarak tamamlamaları ve yine bu dönemde dönem projesini başarıyla gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Öğrenciler ilk iki yarıyılda tercihlerine göre “Kişilerarası İletişim, Yeni Medya Ekonomisi, Toplumsal Dönüşüm ve Alternatif Medya, Yeni Medya ve Habercilik, TV’de Format Yapımcılığı ve Yayıncılığı, Çoklu Ortam Yayıncılığı, Halkla İlişkiler ve Yeni İletişim Teknolojileri” gibi derslerden seçim yapabilecekler, üçüncü yarıyıl ise projeleriyle birlikte, “Yeni Medya Atölyesi, İletişim Tasarımı Atölyesi” derslerini alarak eğitimlerini tamamlayacaklardır.”

ALES PUANINA GEREK YOK

Doç. Dr. Emre Köksalan, tezsiz 2. öğretim yüksek lisans programının öğrenci katkı payı tutarının ders başına 504 lira olduğunu, alınacak toplam 10 ders için 5 bin 40 lira ödeme yapılacağını vurgularken, buna dönem projesi ücretinin de dahil olduğunu ve ödeme takviminin kesin kaydı yapılan adaylara duyurulacağını ifade etti.

Köksalan, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Programa, halen bir medya kuruluşunda çalışan ve burada bir kariyer hamlesi yapmak, kamuya ait veya özel bir kurumda medya-dışı bir alanda çalışan ancak bu kurumumun medya/iletişim bölümünde kariyer yapmak, giderek güçlü bir istihdam alanı oluşturan Web-tabanlı yeni medyaya ilgi duyan ve bu alanda çalışmak isteyen, reklam şirketlerinde, kamu veya özel sektör medya ofislerinde, halkla ilişkiler ve/veya araştırma birimlerinde kariyer hedefleyen, STK’ların medya/iletişim/araştırma biriminde kariyer hedefleyen, ya da genel olarak medya sektöründe iş bulma şansını arttırmak isteyen, medyanın toplumsal dönüşüm ve değişimlerde çok etkili bir mekanizma olduğuna inanan ve bu süreçleri saha iyi anlamak, açıklamak isteyen, sosyal bilim veya insan bilimlerin herhangi bir alanından mezun olup da medya ve iletişim çalışmalarında uzmanlaşmak ve kariyer hedeflerini bu alan içinde yeninden tarif etmek isteyen, üniversitelerin dört yıllık bölümlerinden mezun, herhangi bir lisans diplomasına sahip tüm adaylar başvurabilir. Başvuru için ALES puanına ihtiyaç duyulmamakta. Ancak, program kontenjanı 40 öğrenciyle sınırlıdır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.