Gavremoğlu Konağı Aslına Uygun Olarak Onarılıyor

Gavremoğlu Konağı Aslına Uygun Olarak Onarılıyor
Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, projesi tamamlanan ve ihalesi yapılan Gavremoğ...

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, projesi tamamlanan ve ihalesi yapılan Gavremoğlu Konağı’nın eski kimliğine kavuşturulacağını bildirdi.

Hunat Mahallesi İbni-Sina Hastanesi arkasında yer alan Gavrekoğlu Konağı aslına uygun olarak onarılarak ve kültür yolu projesi kapsamında turizme kazandırılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, özgün yapısı ve mimarisi ile Kayseri Evleri’ne iyi bir örnek teşkil eden Gavremoğlu Konağı’nın Anadolu mirası olarak tarihine kazandırılacağını belirtti. Melikgazi Belediyesince bakım ve onarımı yapılan tarihi eserlerin dünya tarihi ve mirası açısından önemli bir yere sahip olduğunu ve koruma altına alındığını vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Melikgazi İlçesi aynı zamanda Anadolu’nun tarihi kimliği sayılır. Çünkü Kayseri ilinde mevcut tarihi eserlerin önemli büyük eserleri ilçe sınırlarımız içerisindedir. Gavremoğlu Konağı için gerekli projelendirme çalışması yapılarak aslına uygun inşası ihale edildi. Eski yayınlar, fotoğraflar ve diğer belgelerdeki görüntüler tek tek incelendi. Bunun için rölöve, restitüsyon, restorasyon, statik, tesisat ve peyzaj projelerinin hazırlanması yapı için Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğinin 23. Maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edildi. Çalışmalar müze müdürlüğü gözetiminde devam ediyor”

Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi mekanların Melikgazi Belediyesi’ne emanet olduğunu çünkü 2015 yılını Anadolu’nun bu tarihi mekanlarını onarım ve bakım yılı olarak ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ TARİHİ YAPILARI ONARIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.