Gazeteci Abid Vanlı STK'ları Kaleme Aldı

Gazeteci Abid Vanlı STKları Kaleme Aldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve BBD eş başkanı Abid Vanlı Havadismaras.com sitesinde Ak Parti'nin STK temayül yoklamasını köşesine taşıyarak ilginç anekdotlar sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve BBD eş başkanı Abid Vanlı Havadismaras.com sitesinde Ak Parti'nin STK temayül yoklamasını köşesine taşıyarak ilginç anekdotlar sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda Birleşik Basın Birliğinin de eş başkanlığını yürüten Gazeteci Abid Vanlı yazdığı köşe yazıları ile gündemi belirleyen kentin etkin yazarlarından biri olarak dikkati çekmektedir.

Ak Parti'nin STK'lar ile ilgili yaptığı temayül ile ilgili temayül öncesinde yazdığı köşe yazısında ilginç anekdotlar yazarak gündeme oturdu.

İşte Abid Vanlı'nın gündem oluşturan köşe yazısı;

"DELEGE OLMANIN DAYANILMAZ HAZZI VE STK OLAYI..

 

Abid Vanlı

[email protected]

 Siyasete aklımın yettiğinden bu yana şu delegelerin neden kös kös ortada gezdiğini ve böbürlendiğini bir türlü anlayamazdım.

Şimdi KASKİ’ye mekan olan ve 7 güzel adam’da Malatya belediyesi rolüne bürünen  eski adıyla YSE, sonraki adıyla da Köy Hizmetlerinde iktidar partilerinin temsilcisi olarak müdürlerin odasında havasından geçilmeyen delegeleri gördükçe adamlara çok gıcık olurdum.

Meğerse adamlar bu böbürlenme de, kös kös gezme de ve hava atmakta çok haklıymış..

Ak parti bu defa halkın sesine kulak vermek amacıyla, anket dışında birde sivil toplum örgütleri (STK) yöneticileri arasında bir oylama yöntemini uygulayacak.

Ankara bu defa sadece kendi dediğini değil, halkın dediğini de dikkate alacak. Haberin yayınlanmasından sonra bir arkadaşım arayarak; “kardeşim, STK’lar bu partinin emrinde mi” dedi. Bende yok dedim. Burada sadece Ak parti sempatizanı  STK’lar gelip oy versinler şeklinde bir durum söz konusu değil.

img_0355.jpg

İsteyen her STK yönetimi gelip oy kullanabilir..

Yener Atlı’nın geçen seçimler için dediği gibi, Başbakan’ın evinin balkonundan bakıp yoldan geçen 8 kişiyi gidin Maraş’tan aday olun devrinin artık prim yapmayacağını demek ki Ankara’da anlamış.

 

Bende bir STK yöneticisi olarak  gönlümden geçen, memlekete faydası olabileceğini düşündüğüm 8 aday adayının adını yazacağım.

İşte bundan dolayı bende delegeler gibi hava atma modundayım ve delegelere hak veriyorum.

img_0379.jpg

KİMLERİ YAZACAĞIM…  BİZE 8 VEKİL YETMEZ..

Bu değerlendirmelerden eski vekiller muaf tutulduğu için,  işin o kısmını bırakın Ankara yapsın diyoruz. Geride kalanların içinde,  sadece adım duyulsun ya da, geleceğe siyasi yatırım olsun veya, görevde yükseleyimcilerle birlikte, Ak Partili olduğunu tescil ederek bir takım baskılardan kurtulma düşüncesinde olanları kendince haklı bularak bir kenara bırakıp, gönlümüzden geçenleri ve memlekete faydası olacakları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu paylaşımda 8 vekilin bize yetmeyeceğini Ankara’ya mesaj olarak gönderirken, her dönem en yüksek oyu veren İl’ler arasında ilk sıralarda olmamıza  rağmen madem bize Bakanlık vermiyorsunuz, o zaman vekil sayımızı arttırında, bizi sıkıntıdan kurtarın taleplerimizi de iletmek istiyorum..

 

Halkın nabzını tutmak amacıyla girdiğimiz ortamlarda kaçınılmaz olarak söz dönüp dolaşıp siyasete geliyor.

*Listeye kimler girecek,

 *Falanca temayülden  şu kadar oy almış.

*Filanca işi yukarıdan bitirmiş.

Gibi yorumlar elbette ki ortalıkta kol geziyor.

Kimlerin ne kadar oy aldığını, kimin yukarıdan nasıl bir garanti aldığını bir merkez bilir, birde Allah bilir.

Ama görünen o ki; az yukarıda ifade ettiğim gibi gönüllerden geçenlere ve hizmet edeceğine inanılanları bir araya topladığımızda 8 vekil yetmiyor.

Bir gruba varıyorsunuz, halihazırdakilere ilaveten  Veysi Kaynak, Mahmut Arıkan, Süfyan Emiroğlu olmalı diyor.

Bir diğer tarafta;   liyakat ve partiye hizmetse, Mustafa Poyraz, İdris Tezcan, Hamit Bülent Eken, Dr. Gökhan Gökşen ve Dr. İrfan Karatutlu mutlaka listeye girmeli diyorlar.

 

Bir diğer tarafın öbür cephesinde, hamdım piştim yandım diyen Yusuf Gökdoğan’ında memlekete faydası olacağına inandıkları gibi,  Serdar Erdoğanyılmaz’ın geniş ufkundan, hükümetin gözdesi olan STK’ların ön sıralarında yer alan  İlim Yayma cemiyetlerinde aktif çalışmaları bulunan Doç. Mustafa Sarıbıyık’tan, ekonomi profesörü Arif Özsağır’dan, hükümete yakın memur-sen konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen’in genel başkan yardımcılığı görevine kısa bir zaman önce yeniden seçilmesine rağmen istifa ederek aday adayı olan genç Mutlu Kaya’dan faydalanmak gerektiği ifade ediliyor.

 

Bir diğer tarafın beri cephesinde ise; siyasetin kurdu olarak tabir edilen Mehmet Sabancı, enerji yatırımları nedeniyle bu konuda uzman olan Mikail Nacar ve Kanunlar Genel Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunan Niyazi Güney’le birlikte, Kahramanmaraş teşkilatının desteklediği Uğur Dilipak’ında listede olması gerektiğini savunalar oldukça fazla..

Şimdi 8 vekil bize  yetmez derken haksız mıyım?

Bayan adayları unuttuğumu sanmayın.

Sevde Bayazıt Kaçar tekrar aday olduğuna göre diğerleri sadece aday adayı olarak cv’lerine bir unvan eklemiş olacaklar.." (Kaynak: www.havadismaras.com)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.