Gazeteci Bekir Doğan Bir Konuya Dikkat Çekti

Gazeteci Bekir Doğan Bir Konuya Dikkat Çekti
Gazeteci Bekir Doğan Bugün gazetesindeki köşe yazısında "Ak Parti için merkez adaylarının önemine dikkat çekerek uyarıda bulundu"

Gazeteci Bekir Doğan Bugün gazetesindeki köşe yazısında "Ak Parti için merkez adaylarının önemine dikkat çekerek uyarıda bulundu"

Kahramanmaraş kamuoyunun yakından takip ettiği köşe yazarları arasında yer alan ve Bugün gazetesinde köşe yazarı olan Bekir Doğan 26 Mart 2015 tarihli köşe yazısında Ak Parti'yi ve merkez aday aday adaylarını analiz yaparak Ak Parti'ye uyarılarda bulundu.

İşte Bekir Doğan'ın köşe yazısı

"Gözler 8 Nisan da

Ak Partide son kamuoyu yoklamaları tamam, Son viraja gelindi. Bizim aldığımız bilgilere göre Kahramanmaraş’tan Müracaat eden 84 aday adayı ve vekillerden oluşan sayı önce 24 ‘e sonra 20 ve bugün için ise : 8 asıl 8 yedek olmak üzere 16 kişiye düşürüldü.

Bu söylem değil: Kesin olan sonuç !..

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na liste sunulurken şu şekilde sunulacak.. komisyon tarafından ilk 8’e yazılan asıl kişiler, karşılarına ise birer yedek yazılacak. Örnek olarak şu şekilde olacağı ifade edildi.

Bir : Mahir Ünal- yedeği  Sıtkı Güvenç

İki : Mahmut Arıkan- Yedeği Mehmet Sağlam

Üç : Serdar Erdoğanyılmaz- yedeği Bahtiyar Murat Aras gibi.. yani bu bir örnektir…

Bu örnekteki gibi yazılarak Başbakanın önüne konacak.. Başbakan ise son kararını vererek listeleri 6 Nisan 2015 Tarihinde il başkanlıklarına mail yolu ile fax ile gönderecek.. il başkanları ise 7 Nisan Çarşamba günü akşam saat 17. 00'ye kadar ilçe seçim kuruluna verecektir..

Küsme- kırılma, başka partiden aday olmalarını önlemek için liste ise 7 Nisan 2015 akşam saat 18 00 den sonra açıklanacak.. son bilgiler bunlar..

Pazartesi yapılan : bana göre tam bir demokrasiye geçiş olan STK oylaması sonucu ne kadar değiştirir bilemiyorum ama orada öne çıkan isimleri gördüm..

Oylamada: Mahmut Arıkan, Serdar Erdoğanyılmaz, İdris Tezcan, Mustafa Saylak, Arif Özsağır, Ali Özdemir, Dr. İlter Çitil, Bahtiyar Murat Aras, Cengiz Onaran, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Sabancı göre bildiğim aday adayı oldu.

bekir-dogan-11.jpg

Kahramanmaraş Sanayi ve iş kesimi : Mahmut Arıkan ile Serdar Erdoğanyılmaz üzerinde dururken, hemen her kesim ve gurup bir adayı var ve herkes kendi adayını listede görmek istiyor..

Ak Parti Gurup Başkanı Vekili Mahir Ünal, İzmir veya Kahramanmaraş adayı oluyor söylemlerine kulak tıkadık.. Çünkü Mahir Ünal bey istediği her yerden aday olabilir.. bu yetkisinde bizim Mahir beye sahip çıkmamız gerekir..

Gaziantep Bakanlarına bakıyorum: Mehmet Şimşek, Kürşat Tüzümen, Hüseyin Çelik gibi bir çok isim Gaziantep den milletvekili seçildi bakan oldu, ve Gaziantep’e hizmet etti, hiç biri Gaziantepli değildi.

İthal aday istemiyoruz, ancak : doğru dan bakan olacak bir aday varsa doğma büyüme İstanbul’u bile olsa kabulümüz..

8 kişilik listenin içinde bir tane bakan adayımız olsun: geriye kalanlar ise Kahramanmaraş’ın yerlisi öz evladı olsun..

Bu bağlamda : Kahramanmaraş’taki 84 aday adayı içinde baktığımız zaman, Mahmut Arıkan, Serdar Erdoğanyılmaz, Ali Özdemir, Cengiz Onaran, Sıtkı Güvenç, Mustafa Saylak , Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, ve bir çok aday daha Kahramanmaraş’ta oturan Kahramanmaraş’ın öz evladı olan kişiler..

Diğer adaylar: Onlar demesinler ki : Bizim ismimiz niye yazılmadı demesinler hepsini yazacak yerimiz yok .. Ancak bizim tepkimiz, Ankara – İstanbul, İzmir ve Türkiye ‘in her hangi bir ilinde oturan yıllardır Kahramanmaraş’a gelmeyen bugün buraya gelerek aday olan kişilere tepkimiz var..

Bize son günlerde sorulan soru : Ak Parti adayları kim olur ?

Benim olmayacağım kesin : Mustafa Poyraz’ın da olma yayacağını  kesin biliyorum..

Eski vekillerden : Mahir Ünal ile Sıtkı Güvenç girer diye bekliyorum..

Sevde Bayazıt Kaçar’ın yerine : Nursel Reyhanlıoğlu koyarlar ki onun hakkı olduğunu düşünüyorum..

En genç aday olarak Mustafa Saylak 8. Sırada yerini alır..

Sanayicileri Temsilen Mahmut Arıkan listede yerini alırken,  Yüksek İnşaat Mühendisi, Avukat Serdar Erdoğanyılmaz, ana dili gibi yabancı dil bilmesi sebebi ile Bakan olacak kişi olarak bana göre listede yerini alacaktır..

Serdar Erdoğanyılmaz’ın artıları var, iki üniversite mezunu yabancı dili var , arkasında ise köy kesmi ve sanayi kesimi var.. 16 yıl köy hizmetleri müdürlüğü yapması sebebi ile köy kesiminde geniş bir çevresi var ve her kesimden oy alacak bir aday !..

Ak Partinin 16 kişilik listesi belli..

Ak partinin Kahramanmaraş 8 milletvekili adayı da aslında belli gibi ama son anda kim girer kim çıkar orasını kestiremiyorum..

Sevgili okurlarım: Ak Partiden aday adayı olan arkadaşlarımız mutlaka iyi niyetle Kahramanmaraş’a hizmet etmek için yola çıkan kardeşlerimiz ama: çalışması ve tanıtımı ile öne çıkan göz dolduran adayları biz köşemize taşıyoruz.. ismi geçmeyen aday dostlarımız ise ben niye yoğum diye küsüyorlar.. oysa bir kere bizim kapımızı bile çalmadılar.. aday olduklarını başkan kanallardan duyuyoruz.

Bugünlük bu kadar

İyi günler"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.