Gaziantepli Sporcular Batman’dan Yedi Altın, Üç Gümüş İki Bronz Madalya İle Döndü

Gaziantepli Sporcular Batman’dan Yedi Altın, Üç Gümüş İki Bronz Madalya İle Döndü
Batman’da gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvasına katılan Gaziantep Kizami Spor Akademisi sporcuları yeni bir rekora imza atarak toplamda 7 altın, üç gümüş ve iki bronz madalya alarak Gaziantep’e döndü.

- Batman’da gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvasına katılan Gaziantep Kizami Spor Akademisi sporcuları yeni bir rekora imza atarak toplamda 7 altın, üç gümüş ve iki bronz madalya alarak Gaziantep’e döndü.

Katıldıkları turnuvalarda Gaziantep’in adını başarıyla temsil eden ve bir çoğu milli takımda görev alan Kizami Spor Akademisi sporcularından H. Rumeysa Subaşı 2 altın, M. Berk İyikesici 2 altın, Yağmur Demir 1 altın, Şevval Aslanpay 1 altın, E. Aybüke Subaşı. 1 altın 1 bronz, Emir Bali 2 gümüş, H. Kübra Küçük 1 gümüş ve Samet Yeniekinci, 1 bronz madalya alarak elde ettikleri dereceyle isimlerini başarı grafiğinde zirveye yazdıran sporcular, en büyük hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılmak olduğunu ifade etti.

Kizami Spor Akademisi Antrenörü Nimet Subaşı Türkiye Karate Federasyonu'nun amacının güneydoğudaki çocukları spora teşvik etmek ve terör ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu belirterek, “Çocukları sporla tanıştırıp sağlıklı iyi bireyler yetiştirmek ve bizim amacımız da burada en iyi dereceyle ilimizi temsil etmek. Şampiyona sonucunda elde ettiğimiz başarı bizleri mutlu etmiştir. Sporcularımızdan H. Rumeysa Subaşı 2 altın, M. Berk İyikesici 2 altın, Yağmur Demir 1 altın, Şevval Aslanpay 1 altın, E. Aybüke Subaşı. 1 altın 1 bronz, Emir Bali 2 gümüş, H. Kübra Küçük 1 gümüş ve Samet Yeniekinci, 1 bronz madalya alarak isimlerini gururla başarı tablosuna yazdırdılar” dedi.

Avrupa ve Türkiye'de çeşitli dereceleri bulunan şampiyonanın iki altın madalyalı sporcusu Rumeysa Subaşı ise Batman’a grup arkadaşları ile beraber geldiklerini belirterek, “İki altın madalya aldım. Çok mutluyum” dedi.

Subaşı, Milli takımla birlikte Portekiz’e gittiğini ve orada da yarıştığını ifade eden Subaşı, “Orada heyecan yaptım ve derece alamadım. Kısmet, seneye inşallah iyi bir dereceyle dönerim” diye konuştu.

Batman Atatürk Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı turnuvaya Erzurum, Erzincan, Malatya, Van, Elazığ, Muş, Bingöl, Iğdır, Kars, Hakkari, Bitlis, Ardahan, Tunceli, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis, Şırnak ve Ağrı illerinden gelen lisanslı 450 sporcu katıldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise Batman’da yoğun bir ilgi ile karşılandıklarını ve bu yıl Doğu ve Güneydoğu Karate Turnuvası'nın ikincisini düzenlediklerini ifade ederek, “Turnuvanın ilkini Mardin’de gerçekleştirdik. İkincisini de Batman’da yaptık. Gelecek yıl başka bir ilde yapacağız. Amacımız sporun buralarda tanıtılmasıdır. Halkın bu sporla tanışması ve çocuklarını buraya yönlendirilmesi ve de yapabilirsek buradaki çocuklarımızla ileride milli takımlara sporcu yetiştirmektir. Şu anda 16 ilden 430 sporcu var ve 500’ün üzerinde bir katılımcı misafir bulunuyor. Turnuva ufak yaş grupları arasında olması münasebetiyle ailelerin ilgisini çekiyor. Gaziantep’ten katılan ve bir çok Avrupa ve Türkiye derecesi bulunan sporcularımızın bu turnuvada da önemli başarı elde etmesi bu sporun Gaziantep’te önemli bir yere geldiğini gösterir. Sporcularımızın hepsini kutluyorum” dedi.

GAZİANTEPLİ SPORCULAR BATMAN’DAN YEDİ ALTIN, ÜÇ GÜMÜŞ İKİ BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.