Gaziantep’te Çocuklar Da Söz Sahibi Olacak

Gaziantep’te Çocuklar Da Söz Sahibi Olacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların hayata daha etkin katılımını sağlamak için kurduğu “Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisi”nin açılışı yapıldı.

- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların hayata daha etkin katılımını sağlamak için kurduğu “Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisi”nin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, meclisin açılışında, yarının yöneticilerinin, bugünden şehrin yönetiminde söz sahibi olabilmelerinin demokrasinin en temel dayanaklarından birisi olduğunu söyledi.

Şahin, özellikle bütün kesimlerin kadınların, engellilerin, yaşlıların ve bütün meslek grupların içerisinde olduğu bir yönetim şeklini Türkiye ve Gaziantep’in demokrasi atağında çok önemli bir basamak olarak gördüğünü vurguladı.

“Kent konseyimizi çok güçlü bir şekilde oluşturduk. Şehrimizdeki bütün meslek gruplarının, işçinin, işverenin, çiftçinin, oda başkanlarının içinde olduğu bir yürütme oluşturduk” diyen Şahin, önce çocuk diye yola çıktıklarını kaydetti.

GELECEĞİN YÖNETİCİLERİ

12 yıldır bütün çocukların annesi, babası kim olursa olsun, nerede doğarsa doğsun herkesin yaşamdan gelen bütün hakkını korumak, kollamak, fırsat eşitliği vermek ve onları geleceğe hazırlamanın en temel misyonları, vizyonları olduğuna vurgu yapan Şahin, şöyle konuştu:

“Eğitimde, sağlıkta, adalette önce çocuk dedik. Hem çocuklarımızı yarınlara hazırlamak hem onları bekleyen tehlikelere karşı koruyucu önleyici tedbirleri almak en temel görevli alanlarımızdan birisi oldu. Bugün gelinen noktayı çok önemsiyoruz. Bugün gelinen noktada sizleri yarınların iyi yöneticileri, iyi doktorları, iyi mühendisleri, iyi öğretmenleri olarak yetiştirebilmemiz için başta bu işi sağlıklı bir şekilde yönetmemiz gerektiğine inanıyoruz.”

Çocukların gözünde, onların bakış açısıyla belirlenecek yol haritası sonucunda gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Şahin, dünyanın değiştiğini ve ihtiyaçların farklılaştığını aktardı.

Zamanın çok hızlı geçtiğini ve iki evladı olduğunu belirten Şahin, “Onların değişiminden ve gelişiminden de görüyorum. Sizin gözünüzde şehirde yapacaklarımız çok önemli. Sizin gözünüzde bize öğrettikleriniz çok önemli. Şuanda siz öğretmen biz öğrenciyiz. Sizin öğretmenliğinizde biz bu süreci yöneteceğiz. O yüzden çocuk meclisimizi çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Cinsiyet eşitliğinin de önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, kız ve erkek çocuklarının aynı bakış açısıyla karar vermelerinin çok önemli olduğunun sözlerini ekledi.

GAZİANTEP’TE ÇOCUKLAR DA SÖZ SAHİBİ OLACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.