Gaziantep’te Dilenen 55 Çocuk Muhafaza Altına Alındı

Gaziantep’te Dilenen 55 Çocuk Muhafaza Altına Alındı
Gaziantep’te dilenen 52’si Suriye uyruklu 55 çocuk muhafaza altına alındı.İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nce 18-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında sokakta ve kavşaklarda dilenen çocuklarla ilgili yap...

Gaziantep’te dilenen 52’si Suriye uyruklu 55 çocuk muhafaza altına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nce 18-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında sokakta ve kavşaklarda dilenen çocuklarla ilgili yapılan çalışmalarda, 52’si Suriye uyruklu 55 çocuk sokakta dilenmekten dolayı muhafaza altına alındı. Dilenen Suriyeli çocuklardan 43’ünün ailesine Gaziantep Valiliği’nin 24 Aralık 2014 tarih ve 3340 sayılı kararı gereği, çocukları ikinci defa dilendirdikleri tespit edilirse, ailenin tamamının kampa gönderileceği yazılı olarak tebliğ edildi. 9 Suriyeli çocuk idari işlem yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Dilenci Toplama Merkezi’ne, Türk vatandaşı çocukların ailelerinin 2’sine idari, 1’ine de aileye adli işlem yapılarak, çocuklar ailelerine teslim edildi.

Küçük yaşta çocukların sokak ve kavşaklarda dilendirilmesi konusunun İl Emniyet Müdürlüğü’nce sürekli takip edildiği bildirilirken, vatandaşların bu konudaki şikayet ve müracaatlarını 155 Polis İmdat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı 153 Zabıta hattına bildirmeleri halinde gerekli işlemlerin derhal yapılacağı ifade edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.