Gaziantep’te ‘Kıtmir’ İzdihamı

Gaziantep’te ‘Kıtmir’ İzdihamı
Gaziantep’in kurtuluş günü münasebetiyle düzenlenen Kurtuluş koşusunda, Kahramanmaraş’tan getirilen ‘Kıtmir’ isimli kangal köpeği ilgi odağı oldu. Çocuklar, ‘Kıtmir’ isimli köpeği görmek için izdihama neden oldu.

- Gaziantep’in kurtuluş günü münasebetiyle düzenlenen Kurtuluş koşusunda, Kahramanmaraş’tan getirilen ‘Kıtmir’ isimli kangal köpeği ilgi odağı oldu. Çocuklar, ‘Kıtmir’ isimli köpeği görmek için izdihama neden oldu.

25 Aralık 1921’de özgürlüğüne kavuşan Gaziantep’in kurtuluş günü münasebetiyle ‘Kurtuluş’ koşusu düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen Kurtuluş koşusuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Yapılan etkinlikte ilk olarak yetişkinler koşarken, daha sonra öğrenciler yarıştı. Etkinliğe Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde bulunan Eshabı-Kehf’ten getirilen ‘Kıtmir’ isimli kangal cinsi köpek, herkesin ilgi odağı oldu. Öğrenciler kangal köpeğine dokunmak ve fotoğraf çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Kıtmir platforma çıkarılırken, çocuklar da köpeğin ardından platforma akın etti.

“GAZİANTEP’İN KURTULUŞU BİR ÇANAKKALE’DİR”

Çocukların arasına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı. Platforma çıkarak bir açıklama yapan Fatma Şahin, geçmişte kurtuluş mücadelesi verdiklerini ifade ederek, özgürlüğün su ve ekmek kadar önemli olduğunu söyledi. Şahin, “Verdiğimiz mücadelede Gaziantep’in kurtuluşu bir Çanakkale’dir. Fatih Sultan Mehmed İstanbul’da nasıl mücadele ettiyse, Şahinbey’ler, Şehitkamil ve Karayılanlar da bu topraklarda mücadele vermiştir. Bize gazilik ünvanını vermişlerdir. Biz, bu 'toprağı sıksan şüheda' diyen ataların torunlarıyız” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Şahin’e tablo hediye edildi. Başkan Şahin daha sonra çocuklarla birlikte koşuya katıldı. Yarış sonunda dereceye girenlere çeşitli ödül verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.