Gaziantep’te terör saldırısı: 2 şehit, 23 yaralı

Gaziantep’te terör saldırısı: 2 şehit, 23 yaralı
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu 2 polis şehit oldu, 18'i polis 23 kişi ise yaralandı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu 2 polis şehit oldu, 18'i polis 23 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu cadde üzerinde sabah saatlerinde bomba yüklü bir araç infilak ettirildi. Patlama Serdar Şakir isimli polis şehit olurken, 18'i polis 23 kişi de yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralı polislerden birinin daha şehit olduğu öğrenildi.

Yaralı yakınları ise olayın ardından hastanelere akın etti. Polis ekipleri, hastanelerin çevresinde de geniş güvenlik tedbirleri aldı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, "01.05.2016 tarihinde ilimiz Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi 4 Nolu Cadde üzerinde gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına" karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

PATLAMADA IŞİD ŞÜPHESİ

Patlamanın ardından inceleme başlatan polis, bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliğine ulaştı. Saldırıya düzenleyen İsmail G.'nin evine operasyon düzenleyen polis, baba Süleyman G. gözaltına aldı. İsmail G.'nin IŞİD üyesi olduğu bildirildi.

ULAŞIM NORMALE DÖNDÜ

Bölgedeki metro seferleri de durdurulmuştu. Yaklaşık 5 saat sonra yollar yeniden ulaşıma açılırken, metro seferlerine de başlandı.

POLİS ŞÜPHELİ ARAÇ KOVALADI

Gaziantep'teki bombalı araçla yapılan saldırıyla ilgili polis tarafından aranan bir araç kovalamaca sonucunda yakalandı. Olayla bağlantılı olduğu ileri sürülen bir şahıs gözaltına alındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.