Gaziemir, 23 Nisan'ı Doya Doya Kutladı

Gaziemir, 23 Nisanı Doya Doya Kutladı
17.’sı düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nin geleneksel açılış resepsiyonunda konuk ülke temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Şenol, barışta çocuğun önemini vurguladı. Başkan Şenol; “Şenlik aracılığıyla barış elçileri yetiştiriyoruz” dedi.

- 17.’sı düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nin geleneksel açılış resepsiyonunda konuk ülke temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Şenol, barışta çocuğun önemini vurguladı. Başkan Şenol; “Şenlik aracılığıyla barış elçileri yetiştiriyoruz” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 17. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılış resepsiyonunda, konuk ülkeler Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Çin’den gelen ekiplerin temsilcileriyle bir araya geldi. Bu yıl 17.’si düzenlenen çocuk şenliğinin önemine değinen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Her yıl burada misafir ettiğimiz çocuklar ile konuk heyetler, bizim yurt dışındaki gönüllü barış elçilerimiz oluyor. Dünya barışında geleceğin sahipleri çocuklara önemli görevler düşüyor. Bizde her yıl yüzlerce çocuğu konuk ederek dünya barışına katkı koyuyoruz. Atamızın izinden yürüyerek ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyoruz” diye konuştu.

Şenliğe bugüne kadar 23 farklı ülkeden 6 bine yakın yabancı çocuğun katıldığını anlatan Başkan Şenol, “Dört yıldır logosu, maskotu, şarkısını belirleyerek marka haline getirip, temalı şekilde kutladığımız bu şenlik artık, İzmir’in de simgesi haline geldi” diye konuştu. Çocukları evlerinde misafir eden aileler ile şenliğe katkı sunan sponsorlara teşekkür eden Şenol, 10 ülke ile Manisa ve onur konuğu il Kars’dan gelen ekiplerin kendilerini onurlandırdıklarını dile getirdi. Başkan Şenol şenliğe ilk kez katılan Çin’e de özel olarak teşekkür etti.

Etkinlikte söz alan Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov ise “Bu şenliği düzenleyerek dünya çocuklarını bir araya getirerek, onları genç yaşta barışla tanıştırdığı için Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kürsüye çıkan diğer yabancı ülkelerin temsilcileri ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nın çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna vurgu yaparak, Atatürk’e övgüler yağdırdı, Başkan Şenol’a teşekkür etti.

TEMA BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ

‘Bilişim ve teknoloji’ temasıyla gerçekleştirilen şenliğin açılış resepsiyonuna, Gaziemir Ulusal ve Uluslar arası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nin bahçesinde düzenlenen resepsiyona, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov, İlçe Kaymakamı Şerafettin Tuğ, CHP Gaziemir İlçe Balkanı Umut Tekin, Rusya Volgagrad Merkez Belediye Başkanı Valeria Kroman, Bulgaristan Loznitsa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmed Bılyalov Hyuseınov, Bosna Hersek Gorajde Heyet Başkanı Şemso Ferhatoviç, Bulgaristan Kürkova Belediye Meclis Başkanı Şinasi Sülşeymanov başta olmak üzere Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Çin ile Manisa ve Kars’tan gelen heyetler katıldı.

GAZİEMİR, 23 NİSAN'I DOYA DOYA KUTLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.