Gaziler Günü Saruhanlı'da Törenle Kutlandı

Gaziler Günü Saruhanlıda Törenle Kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Saruhanlı’da düzenlenen törenle kutlandı.

- Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Saruhanlı’da düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile şehit aileleri katıldı. Törende Mülki İdare Amirliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Üstçavuş Hüseyin Güzelaydın yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk halkının kahraman gazilere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacağını kaydetti. Vatanları için hayatlarını feda etmeyi göze almış, gazilik onuruna erişenlerin sevinç gününü kutlamanın derin heyecanı içinde olduklarını ifade eden Güzelaydın “Bugün bu güzel topraklarda bağımsız, onurlu ve hür yaşayabiliyorsak bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

Törende daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Program, davetlilere ikramlarda bulunulması ile sona erdi.

GAZİLER GÜNÜ SARUHANLI'DA TÖRENLE KUTLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.