Gazilerden Filistin Katliamına Tepki

Gazilerden Filistin Katliamına Tepki
Ardahan’ın Göle ilçesinde gaziler, İsrail’in Filistin'de yaptığı katliama tepki gösterdiler.

- Ardahan’ın Göle ilçesinde gaziler, İsrail’in Filistin'de yaptığı katliama tepki gösterdiler.

Gürbüz Süleymanoğlu parkında toplanan gaziler adına konuşan Göle Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cemal Kaya, Filistin’deki zulme ve işkenceye tüm dünyanın seyirci kaldığını, Filistin katliamına duyarsız kalan ve sadece seyreden tüm dünya halklarını kınadıklarını belirtti.

İstiklal şehidi Bedir han Can Alabay’ın torunu olan Selim Can Alabay ise gaziler adına yaptığı konuşmada, "İsrail’in bu insanlık dışı pervasız davranışı karşısında emperyalist güçler susuyor, dünya seyrediyor. Amerika’nın orta doğudaki silahlı bekçiliğini yapan İsrail bu insanlık dışı katliama devam ederken İslam alemi parçalanmış ve seyirci kalıyor. Peki bu insanlık dışı katliama ve drama kim dur diyecek, bu canilikleri, bu insanlık dışı görüntüleri kim engelleyecek, kim dur diyecek. Bazıları ise Filistin halkı yanında onları savunuyor gibi gözükse de kuru gürültüden başka bir şey yapmıyor. İkinci dünya savaşında Almanya faşizmi tarafından bir çok ülke tarafından soykırıma uğrayan Yahudiler şimdi baskıcı totaliter bir devlet dolayısıyla aynı zalimlikleri, aynı zulmü Filistin halkına reva görmüyor." dedi.

Bu soykırım ve katliamlar karşısında bizler, Göle ve Türkiye halkları olarak asla susmayacağız. Filistin halkının daima yanından olacağız.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.