Gazilerden Valiye Tepki

Gazilerden Valiye Tepki
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, Gaziler Günü programında kendilerine söz verilmemesinden dolayı Valilik binası önünde oturma eylemi yaptı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, Gaziler Günü programında kendilerine söz verilmemesinden dolayı Valilik binası önünde oturma eylemi yaptı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreninde kendilerine söz verilmediği iddiasıyla bir araya gelen Kahramanmaraşlı Kıbrıs ve Kore gazileri, kendilerinin diğer gazilerden farklarının olmadığını belirterek, yaşananları talihsizlik olarak değerlendirdi. Kahramanmaraş Valiliği'nin bahçesinde bulunan merdivende oturma eylemi yaparak Vali Şükrü Kocatepe'yi protesto eden gaziler, kendilerine yeterince saygı ve ilgi göstermediğini ileri sürdü.

Valilik binası önünde gaziler adına açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Tayfun Özbek, “Biz hep göz ardı ediliyoruz. Derneğimizi kuralı bir buçuk yıl oldu, defalarca valilikten randevu istememize rağmen randevu verilmedi. Bu gün gaziler günü olması dolayısıyla bizi yine göz ardı etmişlerdir. Bu günde biz konuşmadan, kendimizi anlatmadan tören alanından hadi gidin dercesine tören burada bitmiştir dediler. Vali bizi bu güne kadar kesinlikle randevu vermedi. Bizi gazi olarak kabul etmiyor, özel görüşmelerimizde bizi kabul etmedi. Biz valiye sesimizi duyurmak istiyoruz. Kimseden para talebimiz yok sadece sevgi ve saygı istiyoruz. Bizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Gazilerimizle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kimseden para talep etmiyoruz. Sayın vali bizi hiçbir zaman muhatap kabul etmedi. Randevu istediğimiz halde bizi kabul etmemiştir. Bizi bir günden bir güne ziyaret etmemiştir. Sayın vali Türkiye’nin mihenk taşları olan gaziler adına kınıyorum. Bize gaziler gününde konuşma hakkı bile verilmemiştir. Türkiye’yi dünyaya duyuran Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını seve seve vermeye hazır olana muharip gaziler, kucaklarımızda şehit olan arkadaşlarımızı feda ettik. Biz her zaman hazırız. Bu nedenle bizleri sevip saymalarını, ziyaret etmelerini bekliyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde muharip gaziler konuşurken Kahramanmaraş’ta muharip gazileri konuşturmadılar, programa aldıkları halde bizi reddettiler. Kendilerini kınıyoruz” diye konuştu.

aw196691_03.jpg

Polis ve valilik görevlilerinin ikna çabasıyla valilik binası önünden olaysız dağılan gaziler, cadde üzerinden dernek binalarına yürüdüğü sırada, valilik otopark görevlisi ile tartıştı.

Şube Başkanı Tayfun Özbek, dernek binasında gaziler adına tekrar kısa bir konuşma yaptı. Burada gözyaşlarını tutamayan Özbek, “Biz kimseden bir şey istemiyoruz. İsteğimiz sadece biraz ilgi” dedi.

Öte yandan; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

aw196691_01.jpgaw196691_05.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.