"Geçici de olsa çatışmaları durdurabilsek..."

"Geçici de olsa çatışmaları durdurabilsek..."
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Geçici de olsa çatışmaları durdurabilsek ve sonra kalıcı bir barışa doğru etkili bir siyaset üretebilsek,...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Geçici de olsa çatışmaları durdurabilsek ve sonra kalıcı bir barışa doğru etkili bir siyaset üretebilsek, bu ülkemiz için en büyük kazançtır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bayrampaşa'da bulunan İstanbul Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret etti. Sabah saatlerinde hale gelen Demirtaş, esnafın sorunlarını dinledi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, 15 Ekim'de ateşkes ilan edileceğine dair çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, "Bir an önce ölümlerin ve çatışmaların durması için çaba sarf ediyoruz. Partimizin bütün imkanlarını, bütün gücünü silahların susması doğrultusunda kullandık. İnşallah yakın zamanda da belli bir netice alırız, diye ümit ediyorum. Elimizde somut bir bilgi, somut bir veri yok. Fakat çalışmalarımızı getirdiğimiz nokta umutlu olmamızı gerektiriyor. Barışa dair hiç kimsenin umudunu yitirmemesi lazım. Bu kadar insan her gün canını verirken, biz hiçbir şey olmamış gibi işimize bakamayız. En azından geçici de olsa çatışmaları durdurabilsek ve sonra kalıcı bir barışa doğru etkili bir siyaset üretebilsek, bu ülkemiz için en büyük kazançtır. İnşallah önümüzdeki günlerde gelişmelere olur diye ümit ediyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.