Gedikli: Fitch Fitchliğini gene yapıyor

Gedikli: Fitch Fitchliğini gene yapıyor
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Fitch Fitchliğini gene yapıyor! Türkiye yatırım yapılabilir ülkedir. Algı operasyonu söz konusu" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Fitch Fitchliğini gene yapıyor! Türkiye yatırım yapılabilir ülkedir. Algı operasyonu söz konusu" dedi.

Gedikli yaptığı yazılı açıklamada, "Türk ekonomisinin atacağı güçlü adımlar ve hükümetin alacağı kararlarla yatırımcıların güvenini artıracağını vurgulayarak S&P ve Fitch benzeri kuruluşların yanlış ve siyasi kararına cevabı böyle verileceğine dikkat çekti.

"Fitch Türkiye'nin yerel para cinsinden not indirimi yapıp açıklayarak sanki ülke notu inmiş gibi algı operasyonu yapıyor " diyen Gedikli şunları dedi:

" Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dün belirttiği gibi bunlar artık ekonomik değerlendirme yapmıyor siyasi açıklama yapıyorlar! Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin not indirilecek riskli bir durumu kesinlikle yoktur! Bu not indirimleri yarım kalan FETÖ terör darbesinin ekonomi ile başarıya ulaşmasını sağlamaya çalışmaktan başka birşey değil."

NATO nun 2. Büyük ordus olan ülkenin ordusunun içine yuvalandırılmış bir hücre olması kafaları fena halde karıştırmışken, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve vatandaşlarının korunması amacıyla alınmış OHAL kararının ardından Beyaz saray, AB den üstüne kredi kuruluşlarından gelen mesajların demokratik kurumlar ve özgürlük vurgusunun çok daha kafa karıştırıcı olduğunu vurguladı.

"Müttefikimiz müttefik gibi davranmaya başlasa iyi olur" diyen Gedikli şöyle devam etti:

" FETÖ nün terör darbesini Uluslararası haber kanalları sanki seküler kesim ve AK Parti arasında bir savaş gibi veriyor. Halbuki Gerek sayın Cumhurbaşkanımız gerek Başbakan Binali Yıldırım, ana muhalefet partisi CHP ve MHP'ye bu süreçte teşekkürlerini iletti. Uluslararası medyadaki algı ise farklı şekillendi. Sanki seküler elitler AK Parti karşısındaymış gibi eski bir basmakalıp kullanıldı. Fakat durum böyle değil. İstanbulda CHP'nin yapacağı mitinge AK Parti de katılacağını ve destek vereceğini açıkladı! Buna rağmen yabancı kuruluşlar bu kara leke siyasi derecelendirme açıklamasını yaptı."

OHAL nedir?niye ilan edildi

Gedikli şöyle devam etti:

"Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir. Başta FETÖ örgütü olmak üzere terör örgütlerine yönelik hukuki süreçlerin temizliğin hızlı ve etkin yapılabilmesi içindir. Meydanlara inin, meydanı bırakmayın. Çağrımıza verilen cevap darbenin önlenmesinde en büyük gücümüz olmuştur.

Darbe girişimini hızla sonlandıran toplumsal tepki aynı zamanda darbenin olumsuz ekonomik yansımalarının hızla kontrol altına alınmasını ve etkisiz hale getirilmesini sağladı. Darbenin "çok kısa süreli" ve "kısa vadeli" etkilerinin hızla dengelenmesi normalleşmeye doğru ilk adımların atılmasını mümkün kıldı."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.