Geka Desteğiyle 52 Milyon Tl’lik Yatırım

Geka Desteğiyle 52 Milyon Tl’lik Yatırım
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 30 Ocak 2014 tarihinde ilan edilen yenilikle dönüşüm ve çevre mali destek programlarına teklif edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı.

- Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 30 Ocak 2014 tarihinde ilan edilen yenilikle dönüşüm ve çevre mali destek programlarına teklif edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı.

Başvuru süresi 30 Nisan 2014 tarihinde sona eren 2014 Yılı Teklif Çağrısına Aydın, Denizli ve Muğla'dan, yenilikle dönüşüm programına 162, çevre programına 48 olmak üzere toplam 210 proje teklif edildi.

Muğla'da yapılan GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yenilikle dönüşüm programında 33, çevre programında 20 olmak üzere toplam 53 projenin desteklenmesine karar verildi. Yenilikle dönüşüm programında desteklenmeye karar verilen 33 projeye yaklaşık 18 milyon TL ve çevre programındaki 20 projeye 6,1 milyon TL olmak üzere toplamda 24,1 milyon TL destek sağlanması kararlaştırıldı.

Bu programlarla Güney Ege Bölgesi'nde işletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerini geliştirerek rekabet güçlerini artırabilmeleri, yenilik alanında bölgede yenilik, tasarım ve teknoloji odaklı uygulama kapasitesinin artırılması ve yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin azaltılması ve atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi hedeflerine katkı sağlanması hedefleniyor.

53 adet projenin asil listede yer alarak sözleşme imzalamaya hak kazandığı ve toplamda 52,1 milyon TL'lik bir yatırımın gerçekleşeceği 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı sonuçlarının yer aldığı tam listeye Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın internet sitesinde yer alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.