Geleceğin Bilim Adamlarına Ağaç Sevgisi Aşılandı

Geleceğin Bilim Adamlarına Ağaç Sevgisi Aşılandı
Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin günlük yaz kampları sona erdi. Ağustos ayı boyunca haftanın dört günü kampa katılan çocuklar bilimsel faaliyetlerin yanısıra çevreci faaliyetlere de katıldılar. Orman...

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin günlük yaz kampları sona erdi. Ağustos ayı boyunca haftanın dört günü kampa katılan çocuklar bilimsel faaliyetlerin yanısıra çevreci faaliyetlere de katıldılar. Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelen görevliler, çocuklara çam fidanı hediye ederken, ormanların önemini ve bunun nasıl dikileceğini de anlattı.

BTM’deki kamplara yaklaşık 400 çocuk katıldı. 7-12 yaş aralığındaki çocuklar salı günleri robotik elektronik, çarşamba doğa bilimleri, perşembe astronomi cuma günleri renkler ve sesler üzerine kamp yaptılar.

Yaz kampında çocuklar dijital radyo yapımından, güneş enerjisiyle çalışan robota kadar birçok farklı aktivite gerçekleştirdiler. Bilimsel teorilerin uygulanabilir halini bizzat deneyerek yaşayan çocuklar, çarşamba günleri kendi mikroskoplarını yapıp bitki hücresini gözlemledi. Perşembe günleri ise gök atlası yapıldı. Mars sergisinde bir saat geçiren çocuklar bilgilerini pekiştirdi. . Cuma günleri ise hem renkli hem sesli eğlence dolu bir gün yaşandı.

Ağustos ayında dört hafta boyunca süren yaz kamplarında BTM ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde çocuklara çevre eğitimi de verildi. Orman Mühendisi Savaş Sarı çocuklara doğa bilimleri kampında ağaç dikmenin önemini anlatırken, birer de çam fidanı hediye etti. Çocuklar ise Sarı’yı can kulağıyla dinleyip kendilerine hediye edilen fidanları dikme sözü verdiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.