Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi

Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi
Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa yürütülen “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi” kapsamında Nevşehir’de sağlık çalışanlarına eğiti...

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa yürütülen “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi” kapsamında Nevşehir’de sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ve kan bağışı perspektifinden daha etkin hizmet sunumu sağlamak amacı ile verilen eğitime, kamu ve özel hastane Kan Transfüzyon Merkezlerinin sorumlu hekimleri ile merkezlerde çalışan Laboratuar Teknikerleri, Hemşire ve Sağlık Memurları katıldı. Eğitimde, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünde görevli Adnan Konargöçer tarafından katrılımcılara; Yasal Mevzuatın Transfüzyon Merkezlerine Getirdikleri, Transfüzyon Merkezlerinin Sorumluluk ve Görevleri, Transfüzyon Merkezlerinde Dokümantasyon, Hemovijilans ve Gönüllü Karşılıksız Kan Bağışı konularında eğitim verildi.

Eğitim programına katılan Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr.Tarık Akbaş, kanın tek kaynağının insan olduğunu ve henüz başka hiçbir yolla üretilemeyen biyolojik bir madde olduğunu belirterek, “Tüm dünyada hastaların güvenli kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşabilmeleri ancak gönüllü, karşılık beklemeyen ve düzenli kan bağışçıları aracılığı ile sağlanmaktadır. Bakanlığımız bu kapsamda; Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı işbirliği ile gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının arttırılması ve kan teminindeki sorunların önlenmesini hedefleyen “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi” yürütmekte. Bu proje ile kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle, güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki, gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Avrupa Birliği destekli proje kapsamında, gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının artırılması, kan teminindeki sorunların önlenmesinin hedeflendiği eğitim, katılımcıların görüş ve önerileri alınmasıyla sona ererken, katılımcılara daha sonra Katılım Belgeleri verildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE TÜRK KIZILAYI TARAFINDAN ORTAKLAŞA YÜRÜTÜLEN “GELECEĞİN KAN BAĞIŞÇILARININ KAZANIMI TEKNİK DESTEK PROJESİ” KAPSAMINDA NEVŞEHİR’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EĞİTİM VERİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.